Merwede-terrein, Arnhem

Met de bouw van ca. 150 tijdelijke huizen in Arnhem-Noord wil gemeente Arnhem proberen de druk op de woningmarkt te verlichten. De ‘kwaliteits-flexwoningen’ (40 tot 75 m2) zijn speciaal bedoeld voor spoedzoekers en statushouders. Het complex, waaraan de rijksoverheid 1,7 miljoen euro meebetaalt, komt op een terrein naast de spoorlijn Arnhem-Westervoort en blijft tien jaar staan. Daarna verhuizen de units naar een permanente locatie.
De helft van de woningen krijgt een sociale huur, hiervan worden 50 huizen gereserveerd voor statushouders. De andere helft valt in het middenhuursegment, om ook Arnhemmers te helpen die door de woningcrisis nu vaak tussen wal en schip vallen. Bovendien zorgt dit voor een gevarieerde woonbuurt.
Voor de bouw werkt de gemeente samen met de Arnhemse corporaties Volkshuisvesting en Vivare. Als alles volgens plan verloopt kunnen de eerste huurders eind 2023 hun woning betrekken.


Aantal woningen
150
Eigenaar
gemeente Arnhem, corporaties Vivare en Volkshuisvesting Arnhem
Start
2023 Q4
Huurprijs
75 sociale huur, 75 middenhuur
Soort eigenaar
gemeente, woningcorporatie
Doelgroep
(overige) starters/spoedzoekers, gescheiden mensen, jongeren, ouderen, statushouders
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
wonen
Aard gebouw
modulair/verplaatsbaar
Contractvorm gebruiker
tijdelijk huurcontract
Bijzonderheden
Het terrein wordt nu gebruikt door kunstenaarskolonie KW37, voor hen wordt een andere locatie gezocht. Tot die tijd mogen zij mogen blijven.

Meer info

Informatie
over inschrijven

De woningen zullen t.z.t. worden aangeboden via de websites van corporaties Vivare en Volkshuisvesting Arnhem.Bekijk alle praktijkvoorbeelden op de kaart

| Deel dit artikel