Molukkenstraat, Enschede

Woningcorporatie Domijn heeft aan de Molukkenstraat twee betaalbare, duurzame en demontabele Thimo365 duplexwoningen laten plaatsen. De huizen blijven vanaf 2022 maximaal 5 jaar staan, daarna worden ze elders ingezet. Elk appartement (54 m2) heeft een woonkamer/-keuken en twee slaapkamers. De Thimo365 is circulair (houtskeletbouw) en klimaatadaptief: er is rekening gehouden met het extremere weer dat we steeds vaker zien.
Het project is voor Domijn een pilot om te onderzoeken hoe het wonen in zo’n woning wordt ervaren. Domijn zal de bewoners daarom regelmatig vragen naar hun ervaringen met de woning en de installaties (o.a. zonnepanelen). Ze worden ook begeleid door een energiecoach. Huurders (alleen één- en tweepersoonshuishoudens) krijgen een contract voor maximaal 2 jaar, die tijd kunnen ze gebruiken om naar meer permanente woonruimte te zoeken


Aantal woningen
4 appartementen (2 duplexwoningen)
Eigenaar
Domijn
Start
2022
Huurprijs
€ 633 (kale huur, prijspeil 2022)
Soort eigenaar
woningcorporatie
Doelgroep
(overige) starters/spoedzoekers, gescheiden mensen, gezinnen, jongeren, ouderen
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
wonen
Aard gebouw
modulair/verplaatsbaar
Contractvorm gebruiker
tijdelijk huurcontract
Bijzonderheden
De woningen worden in een fabriek in Estland geproduceerd, daar ook in elkaar gezet en dan per schip en vrachtwagen naar Nederland vervoerd.

Meer info

Informatie
over inschrijven

Informatie over huren in het project staat op de website van Domijn. De woningen worden verloot, maar Domijn houdt ook intake-gesprekken met kandidaathuurders.



Bekijk alle praktijkvoorbeelden op de kaart

| Deel dit artikel