123 Flexwonen

New Beginnings, Amsterdam

Diderotstraat, 1064 XH Amsterdam

Op de locatie van het voormalige Diderotblok in Amsterdam-West, een bedrijfsgebouw uit 1957, heeft woningcorporatie Stadgenoot een appartementencomplex laten plaatsen. Het gebouw, met de naam New Beginnings, is in juli 2022 in gebruik genomen. Er zijn 104 tweekamerwoningen (36 m2) voor jongeren tussen 18 en 28 jaar, zij krijgen een huurcontract voor vijf jaar. Daarnaast zijn er nog 12 reguliere huurwoningen (3 kamers, 76 m2).
Van de jongerenwoningen zijn er 20 speciaal gereserveerd voor jonge vrouwen uit Nieuw-West. Dit nieuwe woonconcept, “meidenwoningen”, werd door Stadgenoot ontwikkeld en gerealiseerd in samenwerking met House of Besma, de gemeente Amsterdam en de Academie van de Stad.
In New Beginnings zullen ook vier Community Builders aan de slag gaan om de sociale cohesie in het complex een impuls te geven. Zij verwelkomen de bewoners, zijn het aanspreekpunt, stimuleren de leefbaarheid en organiseren activiteiten die de verbinding tussen de bewoners onderling en de buurt stimuleren. Naast een activerende rol hebben ze ook een signalerende rol, zodat bewoners indien nodig kunnen worden doorverwezen naar bv. hulpverlenende instanties.
New Beginnings is gebouwd door Bouwgroep Dijkstra Draisma. De woningen liggen aan een groen hof dat dient als gemeenschappelijke buitenruimte. De driekamerwoningen op de begane grond hebben een eigen tuin. Het gasloze gebouw heeft vier woonlagen, zonnepanelen, is rainproof en natuurinclusief. Dat zorgt voor een gezondere leefomgeving, betere klimaatbuffers en meer biodiversiteit. Rondom het gebouw zijn ook infiltratiekratten geplaatst en in de gevels zitten nestkasten voor vleermuizen en vogels.

Aantal woningen
104
Aard gebouw
nieuwbouw
Eigenaar/verhuurder
Stadgenoot
Soort eigenaar
woningcorporatie
Doelgroep
jongeren
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
wonen
Contractvorm gebruiker
tijdelijk huurcontract
Huurprijs
sociale huur
Bouwers/concept
Start
2022 Q3
Eind
Bijzonderheden

Meer info Informatie over aanmelden

De woningen worden aangeboden via Woningnet.

Neem contact op met verhuurder

Bevat deze projectbeschrijving onjuiste informatie? Meld ons dat s.v.p. via info@flexwonen.nl.