123 Flexwonen

Nijkerkerstraat, Amersfoort

Nijkerkerstraat 31, 3821 CD Amersfoort

Omnia Wonen gaat 38 studio’s plaatsen op een braakliggend terrein aan de Nijkerkerstraat, vlakbij knooppunt Hoevelaken. De woningen zijn bestemd voor eenpersoonshuishoudens: 18 voor woningzoekenden vanaf 23 jaar, en 20 voor statushouders. De studio’s (28 m2) bestaan uit een woon/slaapkamer met een open keuken, plus een aparte badkamer met toilet. De units zijn gepland in twee blokken van twee lagen, met daartussen een binnentuin. Ook de toegang naar alle woningen is aan deze binnenzijde gepland.
Om te stimuleren dat het gemengd wonen een succes wordt – zodat de bewoners als een ‘community’ fungeren – komen er ontmoetingsplekken en worden extra sociaal beheer en een community-coach ingezet. Elke huurder krijgt een flex-contract voor 10 jaar, met behoud van inschrijvingsduur. Het huurcontract bevat ook huisregels mbt het wonen in een community.
Het project heeft een vergunning voor 10 jaar, daarna gaat Omnia Wonen de units verplaatsen naar een andere locatie. Mocht die niet op tijd zijn gevonden, dan kunnen de woningen tijdelijk elders worden opgeslagen. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de Garantieregeling van de Rijksoverheid.
Naar verwachting worden de woningen opgeleverd in het eerste kwartaal van 2024.

Aantal woningen
38
Aard gebouw
modulair/verplaatsbaar
Eigenaar/verhuurder
Omnia Wonen
Soort eigenaar
woningcorporatie
Doelgroep
jongeren, statushouders
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
wonen
Contractvorm gebruiker
tijdelijk huurcontract
Huurprijs
€ 470,- per maand (prijspeil 2022).
Bouwers/concept
Barli
Start
2024 Q1
Eind
Bijzonderheden
Meer info Informatie over aanmelden

De studio’s zullen worden aangeboden op Woningnet Eemvallei. De statushouders worden geselecteerd door Integratiewerk Amersfoort.

Neem contact op met verhuurder

Bevat deze projectbeschrijving onjuiste informatie? Meld ons dat s.v.p. via info@flexwonen.nl.