123 Flexwonen

Noorderlicht, Warmenhuizen

Harenkarspelweg, 1749 Warmenhuizen

Op de grens van Warmenhuizen en Tuitjenhorn (NH) worden 58 tijdelijke sociale huurwoningen gebouwd voor de opvang van vluchtelingen en woningzoekenden uit de omgeving. Er komen 48 eensgezinswoningen en 10 zogeheten rug-aan-rugwoningen (50m2). De units zijn gasloos en bijna energieneutraal.
Van de woningen worden er 45 door gemeente Schagen gehuurd voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. De overige woningen worden verhuurd door Wooncompagnie, ze zijn bestemd voor woningzoekenden uit de beide dorpen.
De grond is in erfpacht uitgegeven voor twintig jaar, daarna worden de woningen verplaatst of gesloopt. De eerste bewoners kunnen naar verwachting in het 2e kwartaal van 2024 de woning betrekken.
Project Noorderlicht is een samenwerking van de Gemeente Schagen, corporatie Wooncompagnie, K_Dekker bouw & infra b.v. en M.J. de Nijs en Zonen. Ook de dorpsraden uit Warmenhuizen en Tuitjenhorn zijn nauw bij de ontwikkeling betrokken.

Aantal woningen
58
Aard gebouw
modulair/verplaatsbaar
Eigenaar/verhuurder
Wooncompagnie
Soort eigenaar
woningcorporatie
Doelgroep
(overige) starters/spoedzoekers, gescheiden mensen, jongeren, vluchtelingen
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
wonen
Contractvorm gebruiker
tijdelijk huurcontract
Huurprijs
sociale huur
Bouwers/concept
Start
2024 Q2
Eind
Bijzonderheden

De gemeente heeft toestemming (en subsidie) gekregen voor 120 woningen, na protest van omwonenden worden er voorlopig niet meer dan 60 geplaatst. Dorpsbewoners hopen dat de resterende woningen op een andere plek kunnen worden gebouwd, omdat ze een wijk met 120 tijdelijke huizen te massaal vinden.

Meer info Informatie over aanmelden

Beschikbare woningen worden aangeboden via het platform Woonmatchkopnh.nl.

Neem contact op met verhuurder

Bevat deze projectbeschrijving onjuiste informatie? Meld ons dat s.v.p. via info@flexwonen.nl.