123 Flexwonen

Notweg, Amsterdam

Notweg 32, 1068 LL Amsterdam

Woningcorporatie Stadgenoot heeft een voormalige school laten ombouwen naar 30 studio’s van elk circa 25m², met een gemeenschappelijke woonkeuken. Ook zijn er een gemeenschappelijke tuin en fietsenstalling. De ruimtes op de begane grond (“Perron 32”, in totaal 250 m2) worden verhuurd aan maatschappelijke organisaties die actief zijn in de buurt. De woningen zijn opgeleverd in februari 2023, de ruimtes op de begane grond in juli 2023.
De woningen zijn bestemd voor jongeren tot 28 jaar, ze krijgen een contact voor 5 jaar. Twaalf studio’s zijn verhuurd aan jongens uit de buurt. Zij vormen woongroep Notweg 32 onder begeleiding van Unite Multizorg (UMZ). Twee jongeren huren via VoorUit en helpen de woongroep op weg, zij zijn zogenaamde ‘communitybuilders’. De overige woningen zijn via WoningNet verhuurd.
De transformatie was zo duurzaam mogelijk: op het dak zijn zonnepanelen geplaatst, het gebouw is aangesloten op stadsverwarming en geheel aardgasvrij. Tijdens de renovatie van dit gemeentelijk monument is er veel aandacht besteed aan de originele details: alle ramen en kozijnen zijn teruggebracht naar de oorspronkelijke materialen en kleuren. De woningen hebben door zorgvuldig te isoleren energielabel A gekregen, uitzonderlijk voor een bestaand gebouw. Ook hebben alle woningen meer geluidsisolatie gekregen dan de regelgeving voorschrijft.

Aantal woningen
30
Aard gebouw
getransformeerd gebouw
Eigenaar/verhuurder
Stadgenoot
Soort eigenaar
woningcorporatie
Doelgroep
jongeren
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
begeleid wonen, wonen
Contractvorm gebruiker
begeleidingscontract, tijdelijk huurcontract
Huurprijs
sociale huur
Bouwers/concept
Schadenberg Bouw
Start
2023 Q1
Eind
Bijzonderheden

Meer info Informatie over aanmelden

Informatie over huren in het project staat op de website van Stadgenoot

Neem contact op met verhuurder

Bevat deze projectbeschrijving onjuiste informatie? Meld ons dat s.v.p. via info@flexwonen.nl.