123 Flexwonen

Odeonpark, Almere

Odeonpad 101, 1325 AL Almere

In het centrum van Almere, op loopafstand van Windesheim Flevoland en Hogeschool Aeres staan 66 kleurrijke gestapelde ‘Spaceboxes’. Daarvan zijn er 36 in gebruik als studentenwoning, de overige 30 appartementen zijn bedoeld voor cliënten van Zorggroep Triade en het Leger des Heils die worden voorbereid op zelfstandig wonen. De woningen staan in het groen, op steenworp afstand van de diverse centrumvoorzieningen die Almere te bieden heeft.

Een Spacebox is een zelfstandige studio met een netto gebruiksoppervlak van ca 18m². De woning beschikt over een eigen douche, toilet en keuken. De Spaceboxen staan er tijdelijk, maar in ieder geval tot maart 2026.

Vanwege een grote behoefte aan betaalbare starterswoningen in Almere is het Odeonpark ingericht als terrein met tijdelijke huurwoningen. Van een braakliggend terrein is het omgetoverd tot een modulaire wijk. Hier beginnen jongeren, studenten en statushouders aan een mooie start van hun toekomst, op een toplocatie vlakbij het centrum.

Aantal woningen
36 (studenten) + 30 (zorgcliënten)
Aard gebouw
modulair/verplaatsbaar
Eigenaar/verhuurder
Van der Linden Vastgoedmanagement B.V.
Soort eigenaar
marktpartij
Doelgroep
studenten, uitstromers zorg
Gemengde bewoning
nee
Woonvorm
begeleid wonen, wonen
Contractvorm gebruiker
campuscontract, tijdelijk huurcontract
Huurprijs
huur € 398,- per maand plus € 63,- servicekosten. Huurtoeslag is mogelijk.
Bouwers/concept
Start
Eind
Bijzonderheden

Bij de studentenwoningen hebben HBO- en universitaire studenten voorrang.
Om in aanmerking te komen voor de studentenwoningen moet je minimaal €1.000,00 bruto per maand  verdienen (uit loondienst, geen lening of studiefinanciering). Evt. kun je huren met een garantsteller (ouder, voogd), deze moet minimaal €30.000,00 bruto per jaar verdienen. Voor deze zelfstandige woningen kun je huurtoeslag aanvragen via de belastingdienst, zie www.toeslagen.nl

Meer info Informatie over aanmelden

Inschrijven voor deze woningen kan via Woningnet Almere

Studenten krijgen een campuscontract, wat betekent dat het huurcontract uiterlijk 6 maanden na het einde van de studie stopt, of maximaal 8 jaar duurt. De overeenkomst wordt aangegaan voor een bepaalde tijd, tot uiterlijk 1 maart 2026.

 

Neem contact op met verhuurder

Bevat deze projectbeschrijving onjuiste informatie? Meld ons dat s.v.p. via info@flexwonen.nl.