123 Flexwonen

Oekraïnedorp Mrija, Vlaardingen

Maassluissedijk 192, 3133 KB Vlaardingen

In Vlaardingen is een compleet nieuwe tijdelijke woonwijk verrezen, speciaal voor Oekraïense vluchtelingen. Op een leegstaand terrein naast de Unilever-fabriek zijn in acht maanden tijd bijna 400 flexwoningen gebouwd. Ook komen er o.a. een basisschool, 48 tiny houses, een gymzaal en een dokterspraktijk. De eerste bewoners zijn er in mei 2023 gekomen, in juli 2023 moet alles af zijn, dan is er plaats voor duizend bewoners. De wijk heeft de naam Mrija gekregen, Oekraïens voor ‘droom’.
Er zijn woningen voor 2 of 3 personen en studio’s (27 m2) voor eenpersoonshuishoudens, ingericht met een eigen douche, kledingkast, toilet, bed, keuken, tafeltje en tv.
De wijk blijft tot 2026 staan, daarna worden de flexwoningen verplaatst naar een andere plek in de regio of in Nederland. De 48 tiny houses (type Heijmans ONE) komen dan beschikbaar voor Vlaardingse woningzoekenden.

Aantal woningen
387 + 48 tiny houses
Aard gebouw
modulair/verplaatsbaar
Eigenaar/verhuurder
gemeente Vlaardingen
Soort eigenaar
gemeente
Doelgroep
vluchtelingen
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
wonen
Contractvorm gebruiker
tijdelijk huurcontract
Huurprijs
Bouwers/concept
De Meeuw. Tiny houses: HeijmansOne
Start
2023 Q2/Q3
Eind
Bijzonderheden
Meer info Informatie over aanmelden

De woningen worden verdeeld via het regionaal coördinatiepunt voor vluchtelingen uit Oekraïne, in afstemming met de gemeente Vlaardingen.

Bevat deze projectbeschrijving onjuiste informatie? Meld ons dat s.v.p. via info@flexwonen.nl.