123 Flexwonen

Oldenhove, Overveen

Dompvloedslaan 1, 2051 NA Overveen

Het voormalige verzorgingshuis Oldenhove wordt door gemeente Bloemendaal ingezet voor de huisvesting van statushouders en spoedzoekers. De gemeente huurt Oldenhove daartoe sinds 1 juni 2022 voor 10 jaar van eigenaar Stichting Sint Jacob. Na die periode zal het gebouw weer een woon- en zorgfunctie krijgen.
Een deel van de bewoners kon al eind november 2022 verhuizen, de overigen krijgen de sleutel in het eerste kwartaal van 2023. Er zijn ongeveer 90 woonunits (25-100 m2), voor ca. 150 bewoners: maximaal 90 statushouders in gemengde samenstelling (alleenstaanden en gezinnen) plus 60 huurders uit andere doelgroepen zoals spoedzoekers. Ook zijn er enkele kamers beschikbaar voor studenten. De wooneenheden zijn ongemeubileerd, hebben een eigen toilet, douche en keukenblok (met koelkast, kookplaat en afzuigkap) en meestal een balkon. Alle woningen hebben een eigen adres en huisnummer.
De statushouders verhuizen na een verblijf in Oldenhove zo snel mogelijk door naar een andere, definitieve woning in de dorpskernen van Bloemendaal. Regulier woningzoekenden krijgen een tijdelijk contract en behouden hun opgebouwde wachttermijn bij Woonservice.
Het pand heeft verder gemeenschappelijke ruimten, kantoren voor bv. Vluchtelingenwerk, en een buitenruimte. De voormalige recreatiezaal is heringericht en is bestemd voor zowel de bewoners als voor de buurt. Een deel van het souterrain is verhuurd aan een huisartsenpraktijk.

Aantal woningen
90
Aard gebouw
getransformeerd gebouw
Eigenaar/verhuurder
Stichting Sint Jacob
Soort eigenaar
gemeente
Doelgroep
(overige) starters/spoedzoekers, gescheiden mensen, jongeren, statushouders, studenten
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
wonen
Contractvorm gebruiker
campuscontract, gebruikscontract, tijdelijk huurcontract
Huurprijs
€ 325-715 p.m. (exclusief servicekosten, prijspeil 2023)
Bouwers/concept
Start
2022 Q4
Eind
Bijzonderheden

Leegstandbeheerder VPS is verantwoordelijk voor de huismeester, het technisch beheer en de administratie van de verhuur.

Meer info Informatie over aanmelden

Statushouders worden door de gemeente geplaatst. Voor studenten doet Hogeschool In Holland (PABO) de selectie; hen wordt wel gevraagd om zich een aantal uur per maand in te zetten voor project Oldenhove, bv. als ‘taal-buddy’ voor de statushouders.
Voor regulier woningzoekenden verloopt de selectie via Woonservice Kennemerland. De woningen worden aangeboden via www.woningnet.nl.

Neem contact op met verhuurder

Bevat deze projectbeschrijving onjuiste informatie? Meld ons dat s.v.p. via info@flexwonen.nl.