123 Flexwonen

Opportuna, Amsterdam

August Allebéplein 900, 1062 AA Amsterdam

In de wijk Overtoomseveld (Nieuw-West) wordt een woontoren gebouwd met 174 sociale huurwoningen voor jonge woonstarters, op een locatie net buiten de ringweg A10 en dichtbij metrostation Postjesweg. Een deel van de woningen wordt toegewezen aan jongeren uit de buurt, jongeren met een maatschappelijk beroep en jongeren die vanuit een beschermde woonomgeving komen. Het overige deel wordt via Woningnet verhuurd. Bewoners kunnen elkaar ontmoeten in de gemeenschappelijke ruimte op de begane grond. Ook wordt er ingezet op het vormen van een gemeenschap/community in het gebouw. In maximaal vijf jaar tijd bereiden de jongeren zich voor op de volgende woonstap.

Voor deze sociale starterswoningen wilde Lieven De Key een bijzonder gebouw ontwikkelen met veel woonkwaliteit. Om meer en grotere openingen voor daglicht mogelijk te maken zijn de appartementen in het gebouw in de breedte gesitueerd, in plaats van in de diepte. Elke woning heeft ook een eigen buitenruimte, de slimme indeling van de compacte woningen zorgt daarnaast voor een verscheidenheid aan woonzones. Het duurzame gebouw wordt ca. 65 meter hoog, met 20 verdiepingen. Het is ontworpen door Office WINHOV en geïnspireerd op de wederopbouw-architectuur van de wijk. Naar verwachting kan het eind 2024 worden opgeleverd.

Aantal woningen
174
Aard gebouw
nieuwbouw
Eigenaar/verhuurder
Lieven de Key
Soort eigenaar
woningcorporatie
Doelgroep
jongeren
Gemengde bewoning
nee
Woonvorm
wonen
Contractvorm gebruiker
tijdelijk huurcontract
Huurprijs
sociale huur
Bouwers/concept
Bot Bouw
Start
2024 Q4
Eind
Bijzonderheden

De naam Opportuna is gekozen in overleg met jongeren uit de wijk. De naam komt van een voormalig jongerencentrum uit deze buurt, dat niet werd gerund door professionele welzijnswerkers maar door de jongeren zelf.

Meer info Informatie over aanmelden

De woningen worden t.z.t. verhuurd via Woningnet. Geïnteresseerden en omwonenden kunnen zich in de bouwfase aanmelden voor de digitale nieuwsbrief.

Neem contact op met verhuurder

Bevat deze projectbeschrijving onjuiste informatie? Meld ons dat s.v.p. via info@flexwonen.nl.