123 Flexwonen

Opstapwoningen Van der Krolstraat, Nijkerk

Van der Krolstraat, 3862 NG Nijkerk

In aanvulling op de al bestaande Opstapwoningen aan de Ds. Kuypersstraat heeft Woningstichting Nijkerk in november 2021 nog 49 Opstapwoningen geplaatst aan de Van der Krolstraat: 24 tiny houses (type Heijmans ONE) en 25 Barli studio’s. Een deel is bestemd voor spoedzoekers, de overige woningen zijn voor jongeren, statushouders en kwetsbare mensen met een woon- én zorgvraag.
Een Opstapwoning is een zelfstandige, kleine 1-persoons woning met een tijdelijk huurcontract, voor 2 jaar (spoedzoekers, uitstromers zorg) of 5 jaar (jongeren, statushouders). In die tijd blijft de huurder woonduur opbouwen bij Woningnet. De Barli studio’s (28 m2) hebben een badkamer, woon/slaapkamer met open keuken, en een Frans balkon. De Heijmans ONE (39 m2) heeft een badkamer, woon/slaapkamer met open keuken, aparte slaapkamer op de bovenverdieping, en een eigen buitenruimte. De ONE is ook voorzien van een Warmte Terugwin-installatie (WTW), 3 infrarood panelen en 9 zonnepanelen. Alle woningen zijn gasloos, warm water wordt verzorgd door een elektrische boiler. De energiekosten liggen tussen de € 35,- en € 60,- per maand. Alle huurders hebben ook een buitenberging, die met een aantal anderen gedeeld wordt.
In afwachting van een definitieve woonbestemming voor het terrein heeft het project een vergunning voor 10 jaar, mogelijk langer. Daarna kunnen de woningen elders worden geplaatst.

Aantal woningen
49
Aard gebouw
modulair/verplaatsbaar
Eigenaar/verhuurder
Woningstichting Nijkerk
Soort eigenaar
woningcorporatie
Doelgroep
(overige) starters/spoedzoekers, gescheiden mensen, jongeren, statushouders, studenten, uitstromers zorg
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
begeleid wonen, wonen
Contractvorm gebruiker
tijdelijk huurcontract
Huurprijs
Studio €405 (excl. servicekosten). Tiny house €442-500 (excl. servicekosten)
Bouwers/concept
Barli en HeijmansOne
Start
2021 Q4
Eind
Bijzonderheden

Als spoedzoeker heb je geen invloed op het type woning (studio of tiny house) dat WSN toewijst.

Meer info Informatie over aanmelden

De woningen worden per doelgroep anders toegewezen. Informatie daarover staat op de website van Woonstichting Nijkerk, onder Wie kan een Opstapwoning huren.

Neem contact op met verhuurder

Bevat deze projectbeschrijving onjuiste informatie? Meld ons dat s.v.p. via info@flexwonen.nl.