123 Flexwonen

Opvang Oekraïense vluchtelingen, Sittard

Walramstraat 9-19, Sittard

In een pand aan de Walramstraat in Sittard worden 55 woonunits gemaakt voor maximaal 140 Oekraïense vluchtelingen. Ook is in april 2024 de bouw gestart van twintig flexwoningen voor 60 Oekraïners, op het voormalige parkeerterrein aan de Heinseweg. Voor de exploitatie is de gemeente nog op zoek naar een woningcorporatie.
De woningen op beide locaties kunnen vijf jaar worden gebruikt. Als ze in die periode niet meer nodig zijn voor Oekraïners, dan gaan ze mogelijk dienen als doorstroomlocatie voor bijvoorbeeld starters, statushouders, studenten of mensen die met spoed een woning zoeken. Als alles volgens plan verloopt worden de woningen op beide locaties in de zomer van 2024 opgeleverd.

Behalve de woningen aan de Heinseweg zijn er nog verschillende andere locaties in de gemeente Sittard-Geleen waar Oekraïense vluchtelingen worden geherhuisvest. In maart 2024 opende in een voormalige basisschool aan de Kleine Steeg in Sittard een opvang waar 14 woonunits zijn gerealiseerd voor in totaal 44 Oekraïners.

Aantal woningen
75
Aard gebouw
getransformeerd gebouw, modulair/verplaatsbaar
Eigenaar/verhuurder
gemeente Sittard-Geleen
Soort eigenaar
gemeente
Doelgroep
vluchtelingen
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
wonen
Contractvorm gebruiker
tijdelijk huurcontract
Huurprijs
Bouwers/concept
Start
2024 Q1
Eind
Bijzonderheden

Meer info Informatie over aanmelden

De woningen voor de vluchtelingen worden toegewezen via de gemeente.

Bevat deze projectbeschrijving onjuiste informatie? Meld ons dat s.v.p. via info@flexwonen.nl.