123 Flexwonen

Oude Klapstraat, Wijchen

Pius XII straat 100, 6602 BC Wijchen

Gemeente Wijchen heeft een nieuw complex laten plaatsen voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. De 81 flexwoningen hebben eigen woonkamer, keuken, badkamer en slaapkamer (met stapelbedden). Er kunnen maximaal 4 personen wonen: een gezin of een combinatie van personen*. Op deze manier is er ruimte voor ongeveer 200 vluchtelingen. In het naastgelegen kerkgebouw De Schakel is een recreatieruimte gehuurd, voor activiteiten, spelletjes en ontmoetingen met de buurt.
Het nieuwe complex is BENG: Bijna EnergieNeutraal Gebouw. Zo heeft het zonnepanelen en warmtepompen; ook zijn de units zoveel mogelijk in de fabriek gebouwd.
Als de woningen niet meer nodig zijn voor de vluchtelingen dan worden het een- of tweepersoonsappartementen, bestemd voor jongeren en andere starters uit Wijchen.
De nieuwe bewoners krijgen 1 november 2023 de sleutel. Het gebouw blijft hier maximaal 10 jaar staan, daarna kunnen de units op een andere locatie worden hergebruikt – ze gaan vijftig tot zestig jaar mee.

Aantal woningen
81
Aard gebouw
modulair/verplaatsbaar
Eigenaar/verhuurder
corporatie Talis
Soort eigenaar
woningcorporatie
Doelgroep
(overige) starters/spoedzoekers, jongeren, vluchtelingen
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
wonen
Contractvorm gebruiker
tijdelijk huurcontract
Huurprijs
Bouwers/concept
Start
2023 Q4
Eind
Bijzonderheden

* alle vluchtelingen kennen elkaar al uit de noodopvang in het oude gemeentekantoor van Wijchen. Dat gebouw wordt echter gesloopt.

Meer info Informatie over aanmelden

In de opvangfase worden de woningen toegewezen via de gemeente. Daarna zal corporatie Talis de woningen gaan verhuren, ze worden dan aangeboden via Entrée.

Neem contact op met verhuurder

Bevat deze projectbeschrijving onjuiste informatie? Meld ons dat s.v.p. via info@flexwonen.nl.