Oude Philipshoofdkantoor, Eindhoven

Het voormalige hoofdkantoor van Philips Nederland, sinds 2001 een rijksmonument,  krijgt na jaren leegstand een nieuwe bestemming. Het gebouw gaat vanaf september 2023 onderdak bieden aan 456 studenten, voor een periode van drie tot vijf jaar. Op elk van de 12 etages komen vier clusters met 8-10 kamers van 20m2. Elk cluster krijgt een gezamenlijke woonkamer, keuken en badkamer. De kamers zijn primair bedoeld voor TU-studenten, maar mogelijk kunnen ook studenten van Fontys er gebruik van maken.
De grote daktuin wordt opengesteld voor zowel studenten als buurtbewoners, in de kelder komt een grote fietsenstalling. De benedenverdieping (de “plint”) kan ruimte gaan bieden aan een ontmoetingsruimte voor de studenten, maar bv. ook aan een fietsenverhuur of -winkel.
Omdat de TU/e niet zelf mag investeren in studentenhuisvesting wordt de tijdelijke inrichting van het gebouw betaald door de huidige eigenaar, Ten Brinke/BPRE. De TU/e is wel betrokken bij het complex –  onder meer als adviseur – maar straks ook via ouderejaarsstudenten die per verdieping als contactpunt fungeren. Zij staan op hun beurt weer in contact met de beheerder van het gebouw. Deze korte lijnen zorgen voor duidelijkheid wat betreft huishoudelijke reglementen en dragen bij aan de vorming van een hechte studentengemeenschap.


Aantal woningen
456
Eigenaar
Ten Brinke en Bekke & Partners
Start
2023 Q3
Huurprijs
€ 350 , excl. service- en energiekosten en eventueel meubilair (prijspeil 2023)
Soort eigenaar
marktpartij
Doelgroep
studenten
Gemengde bewoning
nee
Woonvorm
wonen
Aard gebouw
getransformeerd gebouw
Contractvorm gebruiker
campuscontract
Bijzonderheden
-

Meer info

Informatie
over inschrijven

Informatie over huren in het complex wordt later bekendgemaakt.Bekijk alle praktijkvoorbeelden op de kaart

| Deel dit artikel