123 Flexwonen

Oude Woonwinkel Europalaan, Eindhoven

Europalaan 7, Eindhoven

In 2016 zijn het oude kantoor en Woonwinkel van het woningcorporatie Woonbedrijf omgebouwd naar 48 betaalbare huurwoningen voor jongeren en mensen die snel een woning nodig hebben. Er zijn 9 maisonnettes gemaakt, woningen met een vide. Er zijn 19 studio’s en 20 appartementen met één slaapkamer. De huurprijs ligt tussen de 370 en 700 euro, afhankelijk van de woning. De woningen zijn speciaal voor jongeren tot 28 jaar en voor mensen die snel een woning nodig hebben, maar te weinig inschrijftijd hebben: spoedzoekers. Bijvoorbeeld starters, vergunninghouders en mensen die voor werk naar Eindhoven komen. 10 woningen zijn bestemd voor jongeren die woonbegeleiding krijgen. Daartoe wordt o.a. samen gewerkt met het Leger des Heils.
Huurders krijgen een contract van 2 tot 5 jaar, afhankelijk van de doelgroep.
De woningen hebben energielabel B of hoger. De verwarming en warmwatervoorziening gaat helemaal elektrisch; via een luchtwarmtepomp wordt de warmte uit het gebouw hergebruikt. Zonnepanelen op het dak leveren stroom voor de verlichting van de algemene ruimtes. Veel materialen die nog bruikbaar waren, zoals kozijnen, deuren, schakelmaterialen en wastafels, zijn hergebruikt in de woningen. Verder zijn de onbruikbare materialen op een duurzame manier gesloopt zodat ze gerecycled konden worden.

Aantal woningen
48
Aard gebouw
getransformeerd gebouw
Eigenaar/verhuurder
Woonbedrijf
Soort eigenaar
woningcorporatie
Doelgroep
(overige) starters/spoedzoekers, arbeidsmigranten, gescheiden mensen, jongeren, statushouders, uitstromers zorg
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
begeleid wonen, wonen
Contractvorm gebruiker
tijdelijk huurcontract
Huurprijs
van € 370 tot € 700. (prijspeil 2016). Huurtoeslag is mogelijk.
Bouwers/concept
Start
december 2016
Eind
Bijzonderheden

In de oude Woonwinkel lag een bijzondere tegelvloer, die 25 jaar geleden is ontworpen door kunstenaar Peter Struycken. Deze tegelvloer is blijven liggen en vormt de basis voor de nieuwe kleuren.

Meer info Informatie over aanmelden

Vrijgekomen woningen worden aangeboden via Wooniezie.

Neem contact op met verhuurder

Bevat deze projectbeschrijving onjuiste informatie? Meld ons dat s.v.p. via info@flexwonen.nl.