Oudemanhuispoort

In de Oudemanhuispoort, een pand van de Universiteit van Amsterdam (UvA), bouwde DUWO 80 kamers. In maart 2019 werd de nieuwe studentenhuisvesting feestelijk geopend. Door het monumentale karakter van het gebouw zijn er geen twee kamers hetzelfde. Ook in de rest van het interieur zijn overal historische details te vinden. En het uitzicht op de gracht is niet alleen voor toeristen jaloersmakend. Kijk je niet uit op de gracht, dan is er altijd nog de fraaie binnentuin. Al dat moois is niet eens zo heel duur. De huurprijzen zijn afhankelijk van de oppervlakte van de kamers, maar gemiddeld gaat het om een bedrag van 375 euro (exclusief servicekosten). Sanitair en keukens worden gedeeld.

De Oudemanhuispoort is in 1602 gebouwd als nonnenklooster, maar nog in diezelfde eeuw als oude mannen- en vrouwenhuis in gebruik genomen. Tot voor kort bood het onderdak aan de rechtenfaculteit van de UvA. Vanaf 2021 wordt het complex verbouwd voor huisvesting van de Faculteit der Geesteswetenschappen, het College van Bestuur en de UvA-bestuursstaf. In een deel van het pand wordt nu nog onderwijs gegeven. Om een bijdrage te leveren aan de oplossing van het tekort aan studentenkamers, besloot de universiteit in het overige deel tijdelijk  studentenhuisvesting te laten realiseren. Daarvoor werd DUWO in de arm genomen. Ze zorgt ook voor verhuur en beheer.


Aantal woningen
80
Eigenaar
DUWO
Start
2019
Huurprijs
€ 375 excl. servicekosten (gem.)
Soort eigenaar
woningcorporatie
Doelgroep
studenten
Gemengde bewoning
nee
Woonvorm
wonen
Aard gebouw
getransformeerd gebouw
Contractvorm gebruiker
campuscontract
Bijzonderheden
Tijdeljk beschikbaar voor bewoning tot 2021

Meer info

Informatie
over inschrijven

Meer  informatie over wonen in dit project en inschrijven vind je op de website van studentenhuisvester DUWOBekijk alle praktijkvoorbeelden op de kaart

| Deel dit artikel