123 Flexwonen

Pagelaan, Utrecht

Pagelaan 1, 3525 GW Utrecht

Op een terrein in de wijk Hoograven Zuid worden 280 tijdelijke woningen geplaatst, voor maximaal 10 jaar. Vanwege de vlakbij gelegen snelweg A12 is op deze locatie vooralsnog geen permanente woningbouw toegestaan. Om het verkeerslawaai voor de flexwoners zo veel mogelijk te beperken worden de woningen in een carré opgesteld, met de slaapkamers aan de stillere binnenzijde van het project.  Ook komen er geluidschermen en zijn er extra geluidwerende binnendeuren. Naast de woningen komt een paviljoen met kantoorruimte voor de huismeester(s) van Gapph Vastgoedbeheer, een wasruimte, en een buurthuiskamer. De planning voorziet verder in veertig parkeerplaatsen en een stalling voor 350 fietsen.
De gemeubileerde units worden geleverd door Fairland Studios: het zijn oude zeecontainers die zijn omgebouwd naar studio’s. De meeste woningen hebben een oppervlakte van 27m2 ; er zijn ook twintig ‘dubbele’ woningen van 54 m2. Het merendeel (250) heeft een eigen buitenruimte. De renders zijn gemaakt door DOK architecten die de inpassing van de units verzorgde.

Alle woningen zijn bedoeld voor jongeren tussen 18 en 27 jaar, waarbij dertig procent beschikbaar is voor bijzondere doelgroepen zoals jongeren die uit de maatschappelijke opvang komen of statushouders. De overige zeventig procent wordt regulier verhuurd aan studenten en starters. Iemand die actief een positieve bijdrage wil leveren aan het project, een ‘drager’, heeft een streepje voor.
Huurders krijgen een contract voor maximaal vijf jaar. De verwachting is dat de woningen in augustus 2024 beschikbaar komen.

Aantal woningen
280
Aard gebouw
modulair/verplaatsbaar
Eigenaar/verhuurder
Jansen de Jong projectontwikkeling / Keetwoning BV; verhuur/beheer door Gapph
Soort eigenaar
marktpartij
Doelgroep
(overige) starters/spoedzoekers, jongeren, studenten, uitstromers zorg
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
begeleid wonen, wonen
Contractvorm gebruiker
begeleidingscontract, tijdelijk huurcontract
Huurprijs
sociale huur
Bouwers/concept
Fairland Studios
Start
2024 Q3
Eind
Bijzonderheden

Meer info Informatie over aanmelden

De woningen in dit project zullen worden verhuurd door Gapph Vastgoedbeheer.

Neem contact op met verhuurder

Bevat deze projectbeschrijving onjuiste informatie? Meld ons dat s.v.p. via info@flexwonen.nl.