Parentshouses, Amersfoort

Op een aantal adressen in Amersfoort heeft Stichting Parentshouses sinds 2017 bestaande huizen ingericht als tijdelijke woonruimte voor ouders uit Amersfoort of de regio die zich in een echtscheidingssituatie bevinden.  Op deze manier kunnen zij in de eerste fase van hun scheiding in de buurt van hun kinderen blijven wonen zodat co-ouderschap eenvoudiger wordt. Ook geeft dit meer tijd om naar permanente woonruimte te zoeken. Elke bewoner heeft een eigen kamer; de ruime woonkamer, keuken, badkamer en buitenruimte worden gedeeld met de andere bewoners. De kinderkamer (met stapelbed) kan door de bewoners in goed overleg afgewisseld worden gebruikt.
Per april 2022 zijn er huizen in de volgende wijken: Centrum/Berg Zuid, Kruiskamp, Nieuwland, Schothorst, Vathorst en in Nijkerkerveen. De zeven huizen bieden plaats aan in totaal 25 ouders.


Aantal woningen
zeven huizen, 25 plaatsen
Eigenaar
Stichting Parentshouses Amersfoort
Start
2017
Huurprijs
€ 670 tot € 825 all-in (prijspeil 2022)
Soort eigenaar
maatschappelijke organisatie
Doelgroep
gescheiden mensen
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
wonen
Aard gebouw
bestaande woningen
Contractvorm gebruiker
tijdelijk huurcontract
Bijzonderheden
Ouders kunnen maximaal een jaar in de woning blijven. Ze mogen geen ernstige problematiek hebben zoals verslaving of psychiatrische problemen.

Meer info

Informatie
over inschrijven

Informatie over huren in het project staat op de website van Parentshouses Amersfoort.Bekijk alle praktijkvoorbeelden op de kaart

| Deel dit artikel