Parentshouses, Amsterdam

Op een aantal adressen in Amsterdam heeft Stichting Parentshouses sinds 2013 bestaande huizen ingericht als tijdelijke woonruimte voor ouders die zich in een echtscheidingssituatie bevinden. Op deze manier kunnen zij in de eerste fase van hun scheiding in de buurt van hun kinderen blijven wonen zodat co-ouderschap eenvoudiger wordt. Ook geeft dit meer tijd om permanente woonruimte te vinden; een maatschappelijk werker kan helpen bij deze zoektocht. Elke bewoner heeft een eigen kamer; de ruime woonkamer, keuken, badkamer en buitenruimte worden gedeeld met de andere bewoners. De kinderkamer (met stapelbed) kan door de bewoners in goed overleg afgewisseld worden gebruikt.
Per april 2022 zijn er zes Parentshouses: twee op IJburg, twee in Nieuw West, één in Amsterdam Zuid en één in Amstelveen.


Aantal woningen
6 huizen, 18 plaatsen
Eigenaar
Stichting Parentshouses Nederland
Start
2013
Huurprijs
€ 690 tot € 800 all-in (prijspeil 2022)
Soort eigenaar
maatschappelijke organisatie
Doelgroep
gescheiden mensen
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
wonen
Aard gebouw
bestaande woningen
Contractvorm gebruiker
tijdelijk huurcontract
Bijzonderheden
Ouders kunnen maximaal een jaar in de woning blijven. Ze mogen geen ernstige problematiek hebben zoals verslaving of psychiatrische problemen.

Meer info

Informatie
over inschrijven

Informatie over huren in het project staat op de website van Parentshouses Amsterdam.Bekijk alle praktijkvoorbeelden op de kaart

| Deel dit artikel