Pauzewoningen, Zeewolde

Sinds september 2022 verhuurt corporatie Woonpalet vier pauzewoningen aan de Strandgaper in Zeewolde. De huizen maken deel uit van een project met 31 sociale huurwoningen in de nieuwe wijk Eilandenrijk, en zijn bestemd voor spoedzoekers: mensen in een scheiding, jongeren en mensen met psychische of financiële problemen voor wie op korte termijn geen woonruimte kan worden gevonden. Voorwaarde is wel dat er binnen twee jaar zicht is op een oplossing voor de problemen.
Het betreft zgn. XS-woningen van 75m2. XS is een concept van Heijmans voor kleine huishoudens. De huizen zijn slechts 360 cm breed, maar dankzij de slimme indeling heel volwaardig met twee slaapkamers en een bergzolder. Woonpalet heeft er acht laten bouwen, vier daarvan worden gebruikt als pauzewoning. Huurders (met en zonder kinderen) kunnen er maximaal twee jaar blijven, ze zijn zelf verantwoordelijk voor het vinden van een andere woning vóór het einde van hun huurcontract.

Het gaat om een pilot die maximaal vijf jaar loopt en jaarlijks wordt geëvalueerd door gemeente Zeewolde, Maatschappelijke Dienstverlening Flevoland (MDF) en Woonpalet.


Aantal woningen
4
Eigenaar
Woonpalet
Start
2022
Huurprijs
sociale huur
Soort eigenaar
woningcorporatie
Doelgroep
(overige) starters/spoedzoekers, gescheiden mensen, jongeren, ouderen
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
wonen
Aard gebouw
nieuwbouw
Contractvorm gebruiker
tijdelijk huurcontract
Bijzonderheden
-

Meer info

Informatie
over inschrijven

Informatie over het huren van de woningen staat op de website van Woonpalet. Alleen huurders die al verblijven in Zeewolde (of recent zijn ingeschreven) komen in aanmerking.Bekijk alle praktijkvoorbeelden op de kaart

| Deel dit artikel