123 Flexwonen

Pauzewoningen, Zeewolde

Strandgaper, Zeewolde

Sinds september 2022 verhuurt corporatie Woonpalet vier pauzewoningen aan de Strandgaper in Zeewolde. De huizen maken deel uit van een project met 31 sociale huurwoningen in de nieuwe wijk Eilandenrijk, en zijn bestemd voor spoedzoekers: mensen in een scheiding, jongeren en mensen met psychische of financiële problemen voor wie op korte termijn geen woonruimte kan worden gevonden. Voorwaarde is wel dat er binnen twee jaar zicht is op een oplossing voor de problemen.
Het betreft zgn. XS-woningen van 75m2. XS is een concept van Heijmans voor kleine huishoudens. De huizen zijn slechts 360 cm breed, maar dankzij de slimme indeling heel volwaardig met twee slaapkamers en een bergzolder. Woonpalet heeft er acht laten bouwen, vier daarvan worden gebruikt als pauzewoning. Huurders (met en zonder kinderen) kunnen er maximaal twee jaar blijven, ze zijn zelf verantwoordelijk voor het vinden van een andere woning vóór het einde van hun huurcontract.

Het gaat om een pilot die maximaal vijf jaar loopt en jaarlijks wordt geëvalueerd door gemeente Zeewolde, Maatschappelijke Dienstverlening Flevoland (MDF) en Woonpalet.

Aantal woningen
4
Aard gebouw
nieuwbouw
Eigenaar/verhuurder
Woonpalet
Soort eigenaar
woningcorporatie
Doelgroep
(overige) starters/spoedzoekers, gescheiden mensen, jongeren, ouderen
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
wonen
Contractvorm gebruiker
tijdelijk huurcontract
Huurprijs
sociale huur
Bouwers/concept
Start
2022 Q3
Eind
Bijzonderheden

Meer info Informatie over aanmelden

Informatie over het huren van de woningen staat op de website van Woonpalet. Alleen huurders die al verblijven in Zeewolde (of recent zijn ingeschreven) komen in aanmerking.

Neem contact op met verhuurder

Bevat deze projectbeschrijving onjuiste informatie? Meld ons dat s.v.p. via info@flexwonen.nl.