123 Flexwonen

Piet Heinstraat, Zutphen

Piet Heinstraat 25, 7204 JN Zutphen

Het kantoorpand van Woonbedrijf ieder1 aan de Piet Heinstraat is in de zomer van 2022 verbouwd zodat het dienst kan doen als woonruimte. In fase één functioneert het pand twee jaar (of langer) als gemeentelijke opvang van ca. 100 Oekraïense vluchtelingen. Mocht die opvang niet langer nodig zijn dan kunnen er tijdelijk statushouders worden gehuisvest. Voor deze eerste fase zijn er 30 woon- en slaapruimtes gekomen, met gezamenlijke keukens, badkamers en recreatieruimtes. Ook zijn er werkkamers voor de gemeente en Vluchtelingenwerk. Voor deze opvangfase huurt de gemeente het pand twee jaar van de wooncorporatie, met de mogelijkheid om jaarlijks te verlengen.
Na de fase van gemeentelijke opvang volgt fase twee: het pand zal geschikt worden gemaakt voor de huisvesting van andere doelgroepen, bijvoorbeeld jongeren die nu moeilijk een woning kunnen vinden. De gezamenlijke ruimtes zullen dan verdwijnen, zodat alleen zelfstandige woonunits over blijven.

Aantal woningen
30 (voorlopig)
Aard gebouw
getransformeerd gebouw
Eigenaar/verhuurder
ieder1
Soort eigenaar
woningcorporatie
Doelgroep
jongeren, statushouders
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
wonen
Contractvorm gebruiker
gebruikscontract
Huurprijs
-
Bouwers/concept
Start
2022 Q3
Eind
Bijzonderheden

Meer info Informatie over aanmelden

De woningen in de opvangfase worden toegewezen via Vluchtelingenwerk. De jongerenwoningen in de tweede fase zullen t.z.t. worden aangeboden via Woonkeus Stedendriehoek.

Bevat deze projectbeschrijving onjuiste informatie? Meld ons dat s.v.p. via info@flexwonen.nl.