123 Flexwonen

Place2BU, Leidsche Rijn, Utrecht

J.C. Verthorenpad, Utrecht

Place2BU bestaat uit vier woongebouwen met 490 zelfstandige eenkamerstudio’s van 21 m2 en een aantal gemeenschappelijke ruimten. Het complex is gerealiseerd door projectontwikkelaar Esprit, die de 510 units betrok van systeembouwer Hardeman uit Veenendaal.

Ongeveer de helft van de studio’s is voor jongeren van 23 tot en met 35 jaar. De andere studio’s zijn voor statushouders en voor mensen die afkomstig zijn uit de maatschappelijke opvang en er aan toe zijn om (weer) zelfstandig te wonen. Iedereen in Place2BU woont zelfstandig. Voor de laatste twee groepen is er wel lichte begeleiding. Het project in de wijk Leidsche Rijn is gerealiseerd in opdracht van de woningcorporaties Mitros en Portaal. De gemeente Utrecht is samen met Lister, Leger Des Heils, Tussenvoorziening en Vluchtelingenwerk partner van het project.

De bewonersvereniging beheert een grote centrale ruimte op het terrein. Elke gang bevat 18 tot 30 studio’s en een gemeenschappelijke ruimte. Per gang zijn twee z.g. gangmakers aangesteld. Deze bewoners zijn de trekkers van het ‘bouwen’ van de gemeenschap op de gang.

Aantal woningen
490 eenkamerstudio’s
Aard gebouw
modulair/verplaatsbaar
Eigenaar/verhuurder
Mitros en Portaal
Soort eigenaar
woningcorporatie
Doelgroep
jongeren, statushouders, studenten, uitstromers zorg
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
begeleid wonen, wonen
Contractvorm gebruiker
tijdelijk huurcontract
Huurprijs
€ 451 (prijspeil 2022)
Bouwers/concept
Start
mei 2017
Eind
Bijzonderheden
Meer info Informatie over aanmelden

Informatie over inschrijven voor Place2B vind je op de website van Woningnet regio Utrecht

Neem contact op met verhuurder

Bevat deze projectbeschrijving onjuiste informatie? Meld ons dat s.v.p. via info@flexwonen.nl.