Prefab woningen in Barneveld

Een prefab woning is een woning waarvan de belangrijkste componenten niet op de bouwplaats worden gefabriceerd, maar kant-en-klaar worden aangeleverd vanuit de fabriek. De gemeente maakte dit project mogelijk door een tijdelijke ontheffing op het bestemmingsplan van tien jaar. Daarnaast maakte de gemeente de grond bouwrijp. De huizen blijven tien jaar op deze tijdelijke locatie staan. De bewoners krijgen een huurcontract voor vijf jaar.
Woningstichting Barneveld startte in juni 2016 met de verhuur van deze woningen. Er is plek voor 40 statushouders. In één woning woont een gezin, in twee andere woningen een stel. De meeste woningen worden gedeeld door alleengaanden. VluchtelingenWerk begeleidt de bewoners met coaches.

Update:
De woningen zijn in 2022 verplaatst van de tijdelijke locatie aan Lijsterhof naar de A.J. van der Wielstraat in nieuwbouwwijk Bloemendal en worden inmiddels regulier verhuurd.


Aantal woningen
22
Eigenaar
Woningstichting Barneveld
Start
Juni 2016; naar andere locatie in 2022
Huurprijs
gezin: € 586 of € 628, alleengaanden: € 229 (prijspeil 2016)
Soort eigenaar
woningcorporatie
Doelgroep
gezinnen
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
wonen
Aard gebouw
modulair/verplaatsbaar
Contractvorm gebruiker
huur onbepaalde duur
Bijzonderheden
De gemeente maakte dit project mogelijk door een tijdelijke ontheffing op het bestemmingsplan van tien jaar. Daarnaast maakte de gemeente de grond bouwrijp. VluchtelingenWerk begeleidt de bewoners met coaches. 

Meer info

Informatie
over inschrijven


Bekijk alle praktijkvoorbeelden op de kaart

| Deel dit artikel  

Trefwoorden: praktijkvoorbeelden|tijdelijk contract|verplaatsbare woningen,