Prefab woningen in Barneveld

Een prefab woning is een woning waarvan de belangrijkste componenten niet op de bouwplaats worden gefabriceerd, maar kant-en-klaar worden aangeleverd vanuit de fabriek. De gemeente maakte dit project mogelijk door een tijdelijke ontheffing op het bestemmingsplan van tien jaar. Daarnaast maakte de gemeente de grond bouwrijp. De huizen blijven tien jaar op deze tijdelijke locatie staan. De bewoners krijgen een huurcontract voor vijf jaar.
Woningstichting Barneveld startte in juni 2016 met de verhuur van deze woningen. Er is plek voor 40 statushouders. In één woning woont een gezin, in twee andere woningen een stel. De meeste woningen worden gedeeld door alleengaanden. VluchtelingenWerk begeleidt de bewoners met coaches.

De woonunits zullen in juli 2022 worden verplaatst naar de nieuwbouwwijk Bloemendal.


Aantal woningen
22 (40 personen; 1 woning gezin, 2 woningen stellen, meeste woningen alleengaanden)
Eigenaar
Woningstichting Barneveld
Start
Juni 2016
Huurprijs
gezin: € 586 of € 628, alleengaanden: € 229
Soort eigenaar
woningcorporatie
Doelgroep
statushouders
Gemengde bewoning
nee
Woonvorm
wonen
Aard gebouw
modulair/verplaatsbaar
Contractvorm gebruiker
tijdelijk huurcontract
Bijzonderheden
De gemeente maakte dit project mogelijk door een tijdelijke ontheffing op het bestemmingsplan van tien jaar. Daarnaast maakte de gemeente de grond bouwrijp. VluchtelingenWerk begeleidt de bewoners met coaches. 

Meer info

Informatie
over inschrijven

Informatie over wonen en inschrijven vind je op de website van Woningstichting BarneveldBekijk alle praktijkvoorbeelden op de kaart

| Deel dit artikel  

Trefwoorden: praktijkvoorbeelden|tijdelijk contract|verplaatsbare woningen,