123 Flexwonen

Prefabwoningen Kesterenlaan, Breda

Kesterenlaan, 4822 WK Breda

In Breda aan de Kesterenlaan staan 25 prefabwoningen, die geplaatst zijn door Alwel in samenwerking met Barli. Deze woningen blijven 10 jaar op deze locatie staan. De woningen zijn volgens het Barli Base woonconcept ontworpen. De prefab woningen zijn in de fabriek opgebouwd, waarna ze op locatie geplaatst zijn. Daardoor is de productietijd korter en ook de overlast tijdens de bouw op locatie. Bovendien kunnen de woningen weer worden weggehaald of verplaatst.

De woning heeft een netto oppervlakte van 28 m2. Alle 25 woningen hebben dezelfde indeling: één open leefruimte van 24 m2 met daarin een woongedeelte met keukenblok (inclusief afzuigkap, kookplaat en koelkast) en slaapdeel. De aparte badkamer van 4 m2 heeft een douche, toilet en wasbak en opstelruimte voor een wasmachine. De woningen worden woonklaar opgeleverd: met een kale geïmpregneerde betonvloer, wandafwerking, armaturen, vitrages en gordijnrails. Verder heeft elke woning een eigen privéterras. Op het terrein zijn gemeenschappelijke (fiets)bergingen en parkeerplaatsen.

De doelgroep voor de woningen zijn mensen die dringend woonruimte nodig hebben en dit ook aan kunnen tonen. Denk bijvoorbeeld aan mensen die op straat dreigen te komen door scheiding of gedwongen verkoop van hun woning, starters boven de 23 jaar die na hun studie uit de studentenkamer moeten. Of woningzoekenden die om een andere bepaalde reden dringend een woning nodig hebben zoals statushouders of woningzoekenden vanuit de maatschappelijke opvang die nog niet zijn ondergebracht bij een maatschappelijke organisatie.

Aantal woningen
25
Aard gebouw
modulair/verplaatsbaar, nieuwbouw
Eigenaar/verhuurder
Alwel
Soort eigenaar
woningcorporatie
Doelgroep
(overige) starters/spoedzoekers, gescheiden mensen, jongeren, statushouders, uitstromers zorg
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
wonen
Contractvorm gebruiker
tijdelijk huurcontract
Huurprijs
€450
Bouwers/concept
Start
Oktober 2017
Eind
Bijzonderheden
Meer info Informatie over aanmelden

Informatie over inschrijven en verhuren vindt u op de website van Klikvoorwonen

Neem contact op met verhuurder

Bevat deze projectbeschrijving onjuiste informatie? Meld ons dat s.v.p. via info@flexwonen.nl.