Project Montana in Ermelo

De gemeente Ermelo was al geruime tijd op zoek naar tijdelijke betaalbare zelfstandige woningen voor spoedzoekers. Zorginstelling Bartiméus wilde graag vervangende nieuwbouw realiseren voor de bewoners van het pand gelegen aan de Henriëtte van Heemstralaan 2 te Ermelo. Samen met de Huischmeesters is een plan uitgewerkt dat ruimte biedt voor 44 eenpersoons en 4 tweepersoons appartementen. Bartiméus kan nu zijn vervangende nieuwbouw realiseren en de gemeente Ermelo kan voor een periode van circa 12 jaar woonruimte bieden aan spoedzoekers. In april 2019 is het project van start gegaan.

Alle appartementen zijn voorzien van een voorportaal met keukenblok en een vaste aansluiting van kookplaat, een royale woon/slaapkamer, een ruime badkamer met douche, toilet en wastafel. De bewoners van deze zelfstandige appartementen kunnen huurtoeslag aanvragen. Er is voldoende gelegenheid voor fietsen en scooters, de parkeergelegenheid voor de auto’s is echter beperkt. Er wordt sterk ingezet op verbinding van de bewoners onderling en met de wijkbewoners. Op de locatie is fulltime een sociaal maatschappelijk beheerder aanwezig. De beheerder is het aanspreekpunt voor de bewoners en de buurt.


Aantal woningen
48
Eigenaar
De Huischmeesters i.s.m. Bartimeus en gemeente Ermelo
Start
april 2018
Huurprijs
Soort eigenaar
marktpartij
Doelgroep
(overige) starters/spoedzoekers, gescheiden mensen, jongeren
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
wonen
Aard gebouw
bestaand gebouw
Contractvorm gebruiker
tijdelijk huurcontract
Bijzonderheden

Meer info

Informatie
over inschrijven

Informatie over inschrijven en verhuur vindt u op de website van de HuischmeestersBekijk alle praktijkvoorbeelden op de kaart

| Deel dit artikel