123 Flexwonen

Robsonterrein, Enschede

Blekerstraat, 7513 Enschede

Op het Robsonterrein in Enschede komt een gemêleerde woonwijk met ruimte voor groen, een wijkmoestuin, tiny houses én studio’s. Naast het bestaande pand voor creatieve ondernemers wordt er een diversiteit aan nieuwe woningen gebouwd. Er komen 14 koopwoningen en in de sociale huur 21 kleine eengezinswoningen, 20 studio’s en 3 tiny houses.

Domijn zet bij Robson voor het eerst kleine circulaire woningen in: de 20 studio´s en 3 tiny houses. Dit zijn kleine volwaardige woningen waarbij er slim gebruik wordt gemaakt van de ruimte. De woningen zijn zoveel mogelijk van onderhoudsarme materialen gemaakt en kunnen relatief eenvoudig worden gedemonteerd en verplaatst. Hodes Huisvesting uit Goor is gecontracteerd om de bouw van de studio´s voor hun rekening te nemen. De drie tiny houses staan straks direct in verbinding met een atelier in het Robson. Een perfecte plek om te wonen én werken dus.

Zowel de tiny houses als de studio’s hebben een woonoppervlakte van 27 vierkante meter. De studio’s worden gebouwd in een complex van twee bouwlagen. De woningen op de begane grond hebben een Delftse stoep en de woningen op de eerste verdieping een Frans balkon. Daarnaast is er buiten een gezamenlijk binnenterrein waar ontmoeting centraal staat.

Aantal woningen
23
Aard gebouw
modulair/verplaatsbaar
Eigenaar/verhuurder
Domijn
Soort eigenaar
woningcorporatie
Doelgroep
(overige) starters/spoedzoekers, gescheiden mensen, jongeren, statushouders, uitstromers zorg
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
wonen
Contractvorm gebruiker
huur onbepaalde duur
Huurprijs
Bouwers/concept
Start
maart 2020
Eind
Bijzonderheden
Meer info Informatie over aanmelden

Als je in aanmerking wilt komen voor één van de studio’s, dan kun je via Domijn reageren. De woningcorporatie werkt niet met wachtlijsten, maar met een automatisch lotingssysteem. Op deze manier heeft iedere geïnteresseerde evenveel kans. Let op, om te kunnen reageren moet je je wel inschrijven als woningzoekende bij de corporatie.

Neem contact op met verhuurder

Bevat deze projectbeschrijving onjuiste informatie? Meld ons dat s.v.p. via info@flexwonen.nl.