SayHaey De Klieverink, Amsterdam

In 2016 heeft Haerzathe Investments 217 knaloranje tijdelijke woonstudio’s laten plaatsen in Zuidoost, bestemd voor jongeren tussen de 18 en 26 jaar. Het blok, ontworpen en in slechts 4 weken gebouwd door Plegt-Vos, staat op een plek waar eerder een parkeergarage is gesloopt. De locatie is door het stadsdeel voor 20 jaar aangewezen. SayHaey biedt woonruimte aan werkende of studerende jongeren die een band hebben met het stadsdeel. Het project is gefinancierd vanuit een investeringsfonds voor particulieren.
De woningen (21 – 30 m²) zijn bestemd voor 1 persoon, ze hebben een woon/slaapkamer, eigen keuken, badkamer en zijn voorzien van internet-, telefonie- en televisie-aansluiting. Twee woningen zijn speciaal aangepast voor jongeren met een lichamelijke beperking. Bewoners krijgen een contract voor vijf jaar.
Het gebouw heeft ook gezamenlijke voorzieningen zoals twee inpandige fietsenstallingen en een wasserette waarbij bewoners via een digitaal systeem kunnen zien of een machine vrij is. Er is beveiliging/cameratoezicht.  Voor vervoer is er voldoende parkeergelegenheid, ook zijn er een aantal bushaltes. Metrohalte Kraaiennest is direct voor de deur, en de Johan Cruijff ArenA, Ziggo Dome, Heineken Music Hall en bioscoop Pathé Arena liggen op slechts 1500 meter afstand.


Aantal woningen
217
Eigenaar
Haerzathe Investments
Start
2016
Huurprijs
Vanaf €426,- per maand, excl. € 125 servicekosten. Huurtoeslag is mogelijk
Soort eigenaar
marktpartij
Doelgroep
jongeren, studenten
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
wonen
Aard gebouw
modulair/verplaatsbaar
Contractvorm gebruiker
tijdelijk huurcontract
Bijzonderheden
Roken in het complex is niet toegestaan.

Meer info

Informatie
over inschrijven

Informatie over huren in het project staat op de website van SayHaeyBekijk alle praktijkvoorbeelden op de kaart

| Deel dit artikel