Scheidingshotel Vijf Meilaan, Leiden

De locatie Vijf Meilaan 210 in Leiden is een leegstaand schoolgebouw, voorheen het ID College. De eigenaar wil het gebouw over ca. 2 jaar slopen en daarvoor in de plaats nieuwbouw realiseren. Gezien de toekomstige ontwikkelingen zou het schoolgebouw enige tijd leeg staan. Om dit te voorkomen hebben eigenaar en Divorce Housing gezocht naar een passende oplossing. Belangrijk daarbij is enerzijds het wegnemen van leegstand risico’s voor eigenaar en omgeving, anderzijds het kunnen aanbieden van tijdelijke woonruimten voor een doelgroep die te maken heeft met een scheiding of relatiebreuk.

De locatie heeft de bestemming onderwijsfunctie. Divorce Housing zet het gebouw voor een periode van 2 jaar in voor tijdelijke bewoning op basis van kamergewijze verhuur. In totaal zijn er 32 kamers met gedeelde voorzieningen voor wassen en koken. Het gaat om onzelfstandige woonruimten. Zoals aangegeven zijn de kamers bedoeld voor het huisvesten van mensen die te maken hebben met een scheiding of relatiebreuk en die dreigen daardoor op straat te komen staan. Divorce Housing biedt hen op deze manier een tijdelijk onderkomen zodat zij hun leven weer op de rails kunnen krijgen.


Aantal woningen
32
Eigenaar
Divorce Housing BV
Start
1 december 2019
Huurprijs
Huur tussen €270 en €320. Servicekosten €280
Soort eigenaar
marktpartij
Doelgroep
gescheiden mensen
Gemengde bewoning
nee
Woonvorm
wonen
Aard gebouw
bestaand gebouw
Contractvorm gebruiker
tijdelijk huurcontract
Bijzonderheden
Gestoffeerd en gemeubileerd

Meer info

Inschrijven voor deze woonruimte kan op de website van Divorce Housing


Informatie
over inschrijven

Aanmelden voor het project kan hier Op de website is aangegeven of er woonruimte beschikbaar is.Bekijk alle praktijkvoorbeelden op de kaart

| Deel dit artikel