Snoekweg, Wierden

In de nieuwe Wierdense wijk Zuidbroek bouwt de Twentse woningcorporatie Reggewoon 25 zeer energiezuinige compacte woningen, op grond die eigendom is van de gemeente.
Het betreft vijftien eengezinswoningen bestaande uit twee verdiepingen, en tien levensloopgeschikte woningen met alle kamers op de begane grond. Bij alle woningen is de woonkamer aan de achterkant, de keuken en de badkamer met toilet aan de voorkant. De twee slaapkamers en de techniekkast met ruimte voor wasmachine en droger zijn bij de levensloopgeschikte woningen op de begane grond, bij de eengezinswoningen op de eerste verdieping.
De houten units hebben een warmtepomp, warmwaterboiler, vloerverwarming en 11 zonnepanelen op het dak; ze zijn “nul op de meter”. Elke woning heeft ook een eigen berging en terras, maar geen eigen achter- en voortuin. Wel is er rondom de woningen een openbare tuin.
De woningen zijn ontworpen door LKSVDD architecten uit Enschede; de bouwer is Hodes Huisvesting uit Goor.
Het is de bedoeling dat de woningen er 25 jaar zullen staan. Reggewoon streeft ernaar om in februari 2023 de sleutels te overhandigen aan de huurders.


Aantal woningen
25
Eigenaar
Reggewoon
Start
2023 Q1
Huurprijs
€ 633,25 of € 678,66 (prijspeil 2022) excl. servicekosten à € 25,90.
Soort eigenaar
woningcorporatie
Doelgroep
(overige) starters/spoedzoekers, gescheiden mensen, gezinnen, jongeren, ouderen, statushouders
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
wonen
Aard gebouw
modulair/verplaatsbaar
Contractvorm gebruiker
huur onbepaalde duur, tijdelijk huurcontract
Bijzonderheden
Voor de 25 woningen meldden zich bijna 400 geïnteresseerden bij Reggewoon, waaronder 100 reacties van jongeren tot en met 29 jaar.

Meer info

Informatie
over inschrijven

De woningen worden aangeboden via het reguliere woningaanbod op de website van Reggewoon.
Een deel is gereserveerd: 4 woningen voor statushouders, 2 als tijdelijke wisselwoning voor huurders van Reggewoon, 2 voor woningzoekenden tot 30 jaar.
Huurders van Reggewoon die een huurwoning achterlaten krijgen voorrang.Bekijk alle praktijkvoorbeelden op de kaart

| Deel dit artikel