123 Flexwonen

SoZa in Den Haag

Anna van Hannoverstraat 4, 2595 BJ Den Haag

In het voormalig ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid zijn 175 woonplekken gekomen. Er zijn 22 woongroepen, verspreid over drie verdiepingen, voor telkens acht bewoners. Ieder heeft een eigen slaapkamer. De woonkamer, keuken en douche- en wasruimtes worden met 8 bewoners gedeeld. De helft van de woningen is  beschikbaar gesteld voor statushouders. De andere helft is bestemd voor jongeren tot 35 jaar. Het woongedeelte van het complex wordt beheerd door Gapph, dat dagelijks met een team van drie beheerders aanwezig is. 

Het Jeugd Interventie Team van de gemeente bevordert de zelfredzaamheid van de jonge statushouders en het bewerkstelligt hun snelle integratie in de samenleving. Door de statushouders te koppelen aan de studenten vinden ze sneller hun weg in Den Haag en leren ze sneller Nederlands.

Naast de woningen in het gebouw, is er ook een deel van het gebouw omgetoverd tot plek waar kan worden gewerkt. Op de begane grond van SoZa is de Horeca-Academie gevestigd, waar barista’s in opleiding lekkere koffie serveren. Ook lunch, borrel en diner voor kleine en grote groepen behoren daar tot de mogelijkheden. 

Aantal woningen
175
Aard gebouw
bestaand gebouw
Eigenaar/verhuurder
VORM
Soort eigenaar
marktpartij
Doelgroep
(overige) starters/spoedzoekers, jongeren, statushouders, studenten
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
wonen
Contractvorm gebruiker
tijdelijk huurcontract
Huurprijs
vanaf € 351
Bouwers/concept
Start
2018 Q2
Eind
Bijzonderheden
Meer info Informatie over aanmelden

Informatie over wonen in Soza en aanmelden voor een kamer bij Gapph vind je op de website van SoZa

Neem contact op met verhuurder

Bevat deze projectbeschrijving onjuiste informatie? Meld ons dat s.v.p. via info@flexwonen.nl.