Spaceboxen in Veldhoven

In Veldhoven zijn door woningcorporatie Woonbedrijf 30 tijdelijke woningen geplaatst, zogenaamde Spaceboxen. Het zijn 26 woningen voor één persoon en 4 woningen voor twee personen. Die laatsten bestaan uit twee Spaceboxen. Een Spacebox is een kant-en-klare woonunit van ongeveer 18m², die niet veel weegt en dus makkelijk verplaatsbaar is. Deze woningen stonden eerst op het terrein van de Technische Universiteit Eindhoven. Woonbedrijf verhuurde ze toen aan studenten.

De flexwoningen zijn een oplossing voor mensen die om verschillende redenen met spoed op zoek zijn naar een woning in Eindhoven, maar geen of weinig inschrijftijd hebben opgebouwd en daardoor een moeilijke positie op de woningmarkt hebben.

Tussen de groene Spaceboxen lopen stenen paden en is er ruimte behouden voor bestaande bomen en planten. Het gebied is voor iedereen vrij toegankelijk. Op het terrein is ook een fietsenstalling te vinden en een ruimte voor wasmachines en drogers. De woningen bevatten een keuken en een badkamer. De huurprijs bedraagt €353,56 voor een enkele Spacebox en €394,13 voor een dubbele Spacebox. Dit is exclusief servicekosten, energiekosten en kosten voor water en internet.


Aantal woningen
30
Eigenaar
Woonbedrijf
Start
Mei 2019
Huurprijs
€353,56 t/m €394,13
Soort eigenaar
woningcorporatie
Doelgroep
(overige) starters/spoedzoekers, gescheiden mensen, jongeren, ouderen, statushouders, studenten, uitstromers zorg
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
wonen
Aard gebouw
modulair/verplaatsbaar
Contractvorm gebruiker
tijdelijk huurcontract
Bijzonderheden
Modulaire woningen

Meer info

Informatie
over inschrijven

Hier vind u informatie over aanmelden voor flexwonen bij Woonbedrijf. Zie ook dit filmpjeBekijk alle praktijkvoorbeelden op de kaart

| Deel dit artikel