Sportpark De Heul, Loenen

Gemeente Stichtse Vecht, woningstichting Vecht & Omstreken en zorgverlener Kwintes hebben plannen voor het plaatsen van 40 tijdelijke woonunits (30-40 m2) op het vierde voetbalveld van Sportpark De Heul, voor de duur van 15 jaar. De helft van de woningen is bestemd voor starters uit Loenen, 10 zijn voor spoedzoekers, en 10 zullen via een aantal zorgverleners worden verhuurd aan mensen die met begeleiding binnen twee jaar weer zelfstandig kunnen wonen. Op het terrein komt een kantoor van de zorgverleners: naast Kwintes zijn ook Tussenvoorziening en het Leger des Heils betrokken bij het begeleid wonen.
Van de starters wordt verwacht dat zij een actieve bijdrage leveren aan ‘een goede buur’ voor elkaar zijn. Bij meer dan 20 aanmeldingen wordt geselecteerd op motivatie voor deelname aan het gemengd wonen project.
De gemeenteraad heeft de bouwplannen begin maart 2023 goedgekeurd. Vecht & Omstreken wil de woningen nog in 2023 plaatsen, maar wacht een gezamenlijk inkooptraject voor flexwoningen van Aedes (de koepelorganisatie van woningcorporaties) af.  Het complex kan vervolgens 15 jaar blijven staan.


Aantal woningen
40
Eigenaar
Vecht & Omstreken, Kwintes
Start
2023
Huurprijs
sociale huur
Soort eigenaar
maatschappelijke organisatie, woningcorporatie
Doelgroep
(overige) starters/spoedzoekers, gescheiden mensen, jongeren, uitstromers zorg
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
begeleid wonen, wonen
Aard gebouw
modulair/verplaatsbaar
Contractvorm gebruiker
begeleidingscontract, tijdelijk huurcontract
Bijzonderheden
-

Meer info

Informatie
over inschrijven

De woningen voor starters en spoedzoekers worden t.z.t. aangeboden via Woningnet; de zorgverlaters krijgen een woning via Kwintes of een van de andere hulpinstanties.Bekijk alle praktijkvoorbeelden op de kaart

| Deel dit artikel