123 Flexwonen

Start me Up in Alkmaar

Jan Mostaerthof, Alkmaar

Op het campusterrein aan de Bergerweg in Alkmaar heeft Woonwaard 38 verplaatsbare woonstudio’s gerealiseerd. De studio’s zijn bedoeld voor jongeren van 18 tot 28 jaar.  De woonunits zijn door De Groot Vroomshoop geplaatst en zijn gemaakt om tien jaar op deze plek te staan en daarna op een andere plek als woonruimte te dienen. 20 woningen zijn bestemd voor het project ‘Start me Up’. Dit project is bedoeld om jongeren extra ondersteuning te bieden om op te starten en zelfstandig te kunnen wonen. De rest van de studio’s worden verhuurd via SVNK, dit zal op basis van inschrijfduur gebeuren. Het huurcontract bepaalt een beperkte huurperiode, maximaal 5 jaar.

Er is gekozen voor de duurzame woonstudio’s van Finch Buildings. De modules voldoen aan het Bouwbesluit Nieuwbouw en zijn daarmee permanent en tijdelijk inzetbaar. Deze woningen bestaan uit massief hout, dat afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen. Door geen beton, staal en baksteen te gebruiken, is de CO² uitstoot minder dan andersoortige bouw. Voor elke drie gebruikte bomen voor de bouw plant Finch Buildings vijf bomen terug. Woonwaard exploiteert de woningen voor een periode van minstens 50 jaar. Mocht na 50 jaar worden besloten de woonstudio’s niet meer te verhuren, dan worden deze gedemonteerd en kan een groot gedeelte van de module opnieuw worden ingezet als grondstof in de bouw. Zo kan er circulair gebouwd worden.

Aantal woningen
38
Aard gebouw
modulair/verplaatsbaar, nieuwbouw
Eigenaar/verhuurder
Woonwaard
Soort eigenaar
woningcorporatie
Doelgroep
jongeren, studenten, uitstromers zorg
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
wonen
Contractvorm gebruiker
tijdelijk huurcontract
Huurprijs
Bouwers/concept
Start
maart 2020
Eind
Bijzonderheden
Meer info Informatie over aanmelden

De helft van de woningen wordt verhuurd aan jongeren die op eigen kracht het huis uit gaan, de andere helft aan jongeren die daarbij begeleid worden. Informatie over inschrijven vind je op de projectpagina van Woonwaard. Inschrijven kan via de website van SVNK

Neem contact op met verhuurder

Bevat deze projectbeschrijving onjuiste informatie? Meld ons dat s.v.p. via info@flexwonen.nl.