Startblok Elzenhagen in Amsterdam.

Op het voormalig sportpark Elzenhagen in Amsterdam-Noord ontwikkelen de Gemeente Amsterdam, Lieven de Key en Eigen Haard Startblok Elzenhagen. Startblok Elzenhagen is voor iedereen van 18 tot 28 jaar die graag maatschappelijk betrokken is en iets wil bijdragen aan zijn eigen woonplek. De 540 woonunits bieden ruimte voor  jonge statushouders en werkende jongeren , studenten en net afgestudeerden. Deze verschillende bewoners brengen stuk voor stuk eigen levenservaring en kennis met zich mee. Samen vormen deze jongeren van diverse afkomst een community waarin ieders eigen inbreng voorop staat. Elzenhagen krijgt net als Startblok Riekerhaven een vorm van zelfbeheer door de bewoners.

De woonruimten variëren in grootte van 20m2 tot 25m2. Het zijn zelfstandige woningen voorzien van een keukenblok, badkamer en toilet. Daarnaast zijn er gemeenschappelijke ruimten per woongroep. Deze zijn voorzien van een gezamenlijke keuken en een wasmachine. Verder kun je als bewoner gebruik maken van de gezamenlijke buitenruimte per woongroep.


Aantal woningen
540
Eigenaar
De Key en Eigen Haard
Start
eind 2018
Huurprijs
Soort eigenaar
woningcorporatie
Doelgroep
jongeren, statushouders, studenten
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
wonen
Aard gebouw
modulair/verplaatsbaar
Contractvorm gebruiker
tijdelijk huurcontract
Bijzonderheden
Na tien jaar worden de woningen afgebroken en hergebruikt op een andere locatie.

Meer info

Informatie
over inschrijven

Informatie over wonen in dit project en aanmelden vind je op de website van Startblok ElzenhagenBekijk alle praktijkvoorbeelden op de kaart

| Deel dit artikel  

Trefwoorden: praktijkvoorbeelden|studenten|verplaatsbare woningen,