123 Flexwonen

Startblok Riekerhaven in Amsterdam:

Overschiestraat 192, 1062 XK Amsterdam

Woningcorporatie Lieven de Key realiseerde in samenwerking met de gemeente Amsterdam Startblok Riekerhaven. Het Startblok bestaat uit 565 wooneenheden, waarvan 463 studio’s en 102 kamers.  De meeste jongerenwoningen zijn zelfstandig met eigen keuken, badkamer en toilet en hebben een woonoppervlakte van ongeveer 23 m2. Daarnaast is er per woongroep een gezamenlijke woonkamer en is er veel buitenruimte met groen. Het is een tijdelijk project van tien jaar op het terrein waar de toekomstige Amsterdamse stadswijk Riekerhaven moet komen.

In het complex wonen Nederlandse jongeren en jonge vergunninghouders in een 50/50 verdeling. Ze bouwen samen aan een bruisende community waar de jongeren zelf hun woningen beheren, een netwerk opbouwen en elkaar helpen en inspireren in hun persoonlijke ontwikkeling. In de eerste fase van het project is het zelfbeheer begeleid door Socius Wonen. Doel van het Startblok is de Nederlandse jongeren en de jonge vergunninghouders met elkaar in contact te brengen en een goede start te bieden in Amsterdam.

 

Aantal woningen
565
Aard gebouw
modulair/verplaatsbaar
Eigenaar/verhuurder
Woningstichting Lieven de Key
Soort eigenaar
woningcorporatie
Doelgroep
jongeren, statushouders, studenten
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
wonen
Contractvorm gebruiker
tijdelijk huurcontract
Huurprijs
Bouwers/concept
Start
juli 2016
Eind
Bijzonderheden

Het Startblok wordt beheerd door haar eigen bewoners. In totaal is zo’n 10% van de bewoners betrokken bij het zelfbeheren van het Startblok!

Meer info Informatie over aanmelden

Informatie over wonen in het Startblok Riekerhaven en over de aanmeldprocedure vind je op de website

Neem contact op met verhuurder

Bevat deze projectbeschrijving onjuiste informatie? Meld ons dat s.v.p. via info@flexwonen.nl.