123 Flexwonen

Startblok Zeeburg, Amsterdam

Zuiderzeeweg 8, 1095 KG Amsterdam

Startblok Zeeburg is een woonproject voor de duur van maximaal 10 jaar. Vanaf najaar 2022 komen er in totaal 250 sociale huurwoningen beschikbaar, waarvan de helft bestemd voor starters: studenten en jongeren van 18 t/m 27 jaar. De andere helft is voor statushouders. De bewoners kunnen er maximaal 5 jaar blijven, in die tijd bouwen ze ook woonduur op bij Woningnet. Het Startblok biedt jongeren een springplank voor het ‘echte leven’ en helpt statushouders via contacten met de andere bewoners om hun weg te vinden in de Amsterdamse samenleving.

Het gebouw telt 5 woonlagen, er is geen lift. Elke studio (25 m2) heeft een eigen keuken en badkamer. Daarnaast is er veel aandacht voor het sociale aspect: vanuit het Startblok worden activiteiten georganiseerd voor en door bewoners, zij moeten dus openstaan voor anderen en diversiteit als een kans zien om hun horizon te verbreden. Ook komt er een gemeenschappelijke ruimte voor de Startblokkers en de 450 bewoners van de naastgelegen tijdelijke studentenwoningen van De Key.

Startblok Zeeburg wordt voor 10 jaar geplaatst op P+R Zeeburg II, een toekomstige bouwlocatie waar nog geen definitieve bestemming voor is. Over de parkeerplaats komt ook een fietspad naar het al bestaande studentencomplex aan de Zuiderzeeweg.

Aantal woningen
250 (125 starters/studenten, 125 statushouders)
Aard gebouw
modulair/verplaatsbaar
Eigenaar/verhuurder
Lieven de Key
Soort eigenaar
maatschappelijke organisatie
Doelgroep
jongeren, statushouders, studenten
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
wonen
Contractvorm gebruiker
tijdelijk huurcontract
Huurprijs
sociale huur
Bouwers/concept
Start
2022 Q4
Eind
Bijzonderheden
Meer info Informatie over aanmelden

De woningen worden verhuurd vanaf 1 november 2022 en vanaf medio juli aangeboden op Woningnet. Huurders worden geselecteerd op basis van hun motivatie om in Startblok Zeeburg te wonen.

Neem contact op met verhuurder

Bevat deze projectbeschrijving onjuiste informatie? Meld ons dat s.v.p. via info@flexwonen.nl.