StartR Hoogvliet, Rotterdam

In de tweede helft van 2023 worden in Hoogvliet een aantal flexwoningen geplaatst op een terrein waar over 10-15 jaar permanente huizen zullen worden gebouwd. Een deel van de woningen is voor spoedzoekers en statushouders, het merendeel is echter bestemd voor jongvolwassenen uit Hoogvliet, zodat zij hun sociale band met de wijk kunnen behouden.
Er is een ontwerp gemaakt voor 40 units in twee bouwlagen, rondom een hofje op het oostelijk deel van het grasveld. Het complex wordt opgebouwd uit 11 miniwoningen en 29 basiswoningen. De 29 basiswoningen bestaan uit 24 basiswoningen met één slaapkamer (Hodes Basiswoning BW01) en 5 basiswoningen met twee slaapkamers (Hodes Basiswoning BW02). De 2-laags gestapelde modules vormen straks 4 woonblokken in carré-vorm die worden gekoppeld door middel van een galerij. Op de begane grond komen 3 extra modules die als fietsenberging dienen.
De meeste woningen zijn bestemd voor één bewoner. Huurders krijgen een tijdelijk huurcontract en bouwen in de tussentijd hun wachttijd op via Woonnet Rijnmond.
De gemeente heeft bouwbedrijf Hodes Huisvesting inmiddels een omgevingsvergunning verleend, de eerste modules worden naar verwachting voor de zomer van 2023 geplaatst.


Aantal woningen
40
Eigenaar
Haerzathe Investments
Start
2023 Q2
Huurprijs
sociale huur
Soort eigenaar
gemeente
Doelgroep
(overige) starters/spoedzoekers, gescheiden mensen, jongeren, statushouders, studenten
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
wonen
Aard gebouw
modulair/verplaatsbaar
Contractvorm gebruiker
tijdelijk huurcontract
Bijzonderheden
Flexlocatie Hoogvliet is onderdeel van het plan “StartR” om vanaf 2023 ca. 700 flexwoningen te plaatsen op verschillende locaties in Rotterdam. Deze woningen zijn bestemd voor starters én herstarters.

Meer info

Informatie
over inschrijven

Inwoners van Hoogvliet die geïnteresseerd zijn in deze flexwoningen kunnen een formulier invullen op de website van StartR. Dit geeft geen recht op een huurwoning, maar zorgt er wel voor dat u een bericht ontvangt zodra alle informatie beschikbaar is.Bekijk alle praktijkvoorbeelden op de kaart

| Deel dit artikel