123 Flexwonen

StartR Hoogvliet, Rotterdam

Venezuelaweg 36, 3193 BC Hoogvliet Rotterdam

In de tweede helft van 2023 laat initiatiefnemer SayHaey 40 flexwoningen plaatsen op een terrein waar over 10-15 jaar permanente huizen zullen worden gebouwd. Een deel van de woningen is voor spoedzoekers en statushouders, het merendeel is echter bestemd voor jongvolwassenen uit Hoogvliet, zodat zij hun sociale band met de wijk kunnen behouden.
Er is een ontwerp gemaakt voor 40 units in twee bouwlagen, rondom een hofje op het oostelijk deel van het grasveld. Het complex bevat 11 studio’s (23m²),  24 woningen met één slaapkamer (Hodes Basiswoning BW01, 35m²) en 5 woningen met twee slaapkamers (Hodes Basiswoning BW02, 47m²). De 2-laags gestapelde modules vormen straks 4 woonblokken in carré-vorm die worden gekoppeld door middel van een galerij. Op de begane grond komen 3 extra modules die als fietsenberging dienen.
De meeste woningen zijn bestemd voor één bewoner, de vijf grotere woningen zijn voor eenoudergezinnen en/of twee personen. Huurders krijgen een tijdelijk huurcontract en bouwen in de tussentijd hun wachttijd op via Woonnet Rijnmond.

Aantal woningen
40
Aard gebouw
modulair/verplaatsbaar
Eigenaar/verhuurder
Haerzathe Investments
Soort eigenaar
gemeente
Doelgroep
(overige) starters/spoedzoekers, gescheiden mensen, jongeren, statushouders, studenten
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
wonen
Contractvorm gebruiker
tijdelijk huurcontract
Huurprijs
€452,20 - €452,20 (servicekosten €175 incl. verwarming, elektra, internet en water)
Bouwers/concept
Hodes
Start
2023 Q4
Eind
Bijzonderheden

Flexlocatie Hoogvliet is onderdeel van het plan “StartR” om vanaf 2023 ca. 700 flexwoningen te plaatsen op verschillende locaties in Rotterdam. Deze woningen zijn bestemd voor starters én herstarters.

Meer info Informatie over aanmelden

Inwoners van Hoogvliet die geïnteresseerd zijn in deze flexwoningen kunnen een formulier invullen op de website van StartR. Dit geeft geen recht op een huurwoning, maar zorgt er wel voor dat u een bericht ontvangt zodra alle informatie beschikbaar is.

Neem contact op met verhuurder

Bevat deze projectbeschrijving onjuiste informatie? Meld ons dat s.v.p. via info@flexwonen.nl.