123 Flexwonen

Stek Oost, Amsterdam

Kruislaan, Amsterdam

Stek Oost is een wooncomplex waar Stadgenoot voor een periode van tien jaar 250 studio’s verhuurt aan jongeren. De studio’s liggen in de Watergraafsmeer, in de buurt van het Station Science Park en naast voetbalclub Zeeburgia. De bewoners van Stek Oost zijn statushouders en Nederlandse jongeren van 18 t/m 27 jaar. Alle bewoners krijgen een vijfjarencontract aangeboden en zetten zich minimaal één uur in de week in voor de community.

De studio’s zijn 18m2 en worden woonklaar opgeleverd. Ze zijn voorzien van: een open keukentje (met 2-pits fornuis, afzuigkap en koelkast), een eigen badkamer (met douche, toilet en wastafel), een zelf in te richten woon-/slaapgedeelte van 11,4 m², een marmoleum vloer, gordijnen en een internetaansluiting. De studio’s zijn all-electric, dit betekent dat ze gasloos zijn. Het pand is ook voor een belangrijk deel circulair, omdat het door bouwer De Meeuw is opgebouwd uit materialen van een zorgcentrum in Eindhoven dat twaalf jaar geleden werd geopend. Naast de studio’s zijn er ook een aantal gemeenschappelijke ruimten in het wooncomplex. Er is een gezellige huiskamer met grote keuken waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten. Verder is er een stilteruimte waar gestudeerd wordt en een gemeenschappelijke binnentuin. Bewoners kunnen hun was doen in de gemeenschappelijke wasruimte met wasmachines en drogers.

Wanneer er een studio vrijkomt op Stek Oost, wordt er een advertentie geplaatst op WoningNet. Wie denkt te voldoen aan de criteria en gemotiveerd is zich in te zetten voor de community, kan zich via WoningNet aanmelden voor de woning.

Aantal woningen
250 studio's
Aard gebouw
modulair/verplaatsbaar, nieuwbouw
Eigenaar/verhuurder
Stadgenoot
Soort eigenaar
woningcorporatie
Doelgroep
jongeren, statushouders, studenten
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
wonen
Contractvorm gebruiker
tijdelijk huurcontract
Huurprijs
€363
Bouwers/concept
Start
december 2018
Eind
Bijzonderheden
Meer info Informatie over aanmelden

Hier vindt je informatie over woonruimte huren in Stek Oost bij Stadgenoot

Neem contact op met verhuurder

Bevat deze projectbeschrijving onjuiste informatie? Meld ons dat s.v.p. via info@flexwonen.nl.