123 Flexwonen

Studentenflat Aan ’t Verlaat, Delft

Aan Het Verlaat 31, 2612 XW Delft

Op het terrein van GGZ Delfland stond een voormalige zusterflat al jaren leeg; de zorginstelling had geen directe plannen voor het gebouw en was bereid het tussen 2015 en 2025 te laten gebruiken voor studentenhuisvesting. Na deze periode zal de flat weer beschikbaar komen voor  GGZ Delfland.
Het complex biedt huisvesting aan 150 studenten, verdeeld over 15 woningen met gemeenschappelijke woon- en sanitaire voorzieningen. Door het aanbieden van verschillende grootten aan studentenkamers (11 m² en 30 m²) krijgen de bewoners de mogelijkheid om door te groeien naar ruimere kamers. Zo worden de studenten voor langere tijd aan het complex gebonden, en kunnen hechte huizen ontstaan. Beheerpartij 4-Freedom is verantwoordelijk voor het beheer, de exploitatie en het onderhoud van de kamers.
Op de begane grond is een ruimte van 170 m² die gebruikt wordt voor gemeenschappelijke activiteiten. Rondom het gebouw ligt een grote tuin met buitenmeubilair en barbecue.
Alle belangrijke voorzieningen voor studenten, zoals de universiteit en het stadscentrum, zijn gelegen op vijf à tien minuten fietsen. Voor de deur is een bushalte met rechtstreekse verbindingen met de TU-wijk en station Delft. Op slechts 500 meter afstand bevinden zich een klein winkelcentrum met supermarkt, bloemist en drogist en recreatiegebied de ‘Delftse Hout’.

Aantal woningen
150
Aard gebouw
getransformeerd gebouw
Eigenaar/verhuurder
SHS Delft
Soort eigenaar
maatschappelijke organisatie
Doelgroep
studenten
Gemengde bewoning
nee
Woonvorm
wonen
Contractvorm gebruiker
campuscontract
Huurprijs
€ 322,36 p.m. incl. (12 m², prijspeil 2017)
Bouwers/concept
Start
2015 Q1
Eind
Bijzonderheden

De Studentenflat Aan ’t Verlaat is het eerste gerealiseerde project van SHS Delft.
Tijdens de verbouwing kregen toekomstige bewoners de mogelijkheid om mee te klussen in ruil voor huurkorting. Wanden slopen, tapijt verwijderen en schilderen zijn een aantal werkzaamheden die zij hebben uitgevoerd. Door tijdens de bouw al mee te werken verdienden zij niet alleen een aardige korting op de eerste paar maanden huur, maar leerden zij ook het gebouw en de toekomstige medebewoners alvast kennen.

Meer info Informatie over aanmelden

De kamers worden verhuurd via 4-Freedom Vastgoedbeheer

Neem contact op met verhuurder

Bevat deze projectbeschrijving onjuiste informatie? Meld ons dat s.v.p. via info@flexwonen.nl.