123 Flexwonen

Studentenhuisvesting, IJmuiden

Kanaalstraat 7, 1975 BA IJmuiden

Het Nova College Maritiem in IJmuiden (MBO zeevaart en binnenvaart) beschikt sinds maart 2019 over studentenhuisvesting op eigen terrein, in een complex dat van buiten doet denken aan gestapelde zeecontainers. Dit uiterlijk sluit goed aan bij zowel de opleiding als de locatie, aan het begin van het Noordzeekanaal. Het ontwerp is van Beltman Architecten, de woningen zijn geplaatst door De Groot Vroomshoop.
Het gebouw bestaat uit twee etages met in totaal 31 kamers van 20 m2. Een kamer is ingericht met een bed, bureau en kast en heeft een eigen badkamer met douche en wc. Enkele kamers zijn bestemd voor twee personen. Er zijn ook twee gezamenlijke huiskamers en er is een ruimte voor de begeleider. Omdat het vooral jonge studenten betreft (plm 16–19 jaar) krijgen zij in het begin begeleiding in zelfstandig wonen en goed voor zichzelf zorgen. Ze verblijven er van maandag t/m vrijdag en eten ’s ochtends en ’s avonds samen, ook als voorbereiding op het gezamenlijke leven aan boord van een schip.
Het pand kreeg de naam KS7, een codering voor het adres:  Kanaalstraat 7. De vestiging ligt op 3 minuten lopen van een bushalte (Oranjestraat) en op een half uur fietsen van treinstations Driehuis en Beverwijk.

Aantal woningen
31 kamers
Aard gebouw
nieuwbouw
Eigenaar/verhuurder
Nova College
Soort eigenaar
maatschappelijke organisatie
Doelgroep
studenten
Gemengde bewoning
nee
Woonvorm
wonen
Contractvorm gebruiker
tijdelijk huurcontract
Huurprijs
€ 195 euro p/m (tweepersoonskamer), € 340 voor eenpersoonskamer
Bouwers/concept
Start
2019
Eind
Bijzonderheden

Studenten zeevaart sluiten in principe een huurovereenkomst voor een jaar af. Voor de studenten binnenvaart komt een huurovereenkomst op maat.

Meer info Informatie over aanmelden

Informatie over de kamerhuur staat op de website van het Novacollege. Studenten wonen in KS7 van maandag t/m vrijdag, in het weekend gaan ze naar huis. Uitzonderingen zijn mogelijk, na overleg.

Neem contact op met verhuurder

Bevat deze projectbeschrijving onjuiste informatie? Meld ons dat s.v.p. via info@flexwonen.nl.