Studentenwoningen ‘t Kwartier, Deventer

DUWO heeft in februari 2020 een duurzaam complex met zelfstandige studentenwoningen in gebruik genomen in Deventer. Het gebouw bevat 139 studio’s (24 m2), twee ‘studettes’ (19,5 en 22 m2) en vijf tweekamerappartementen (37,5 m2). Alle woningen hebhen een eigen keuken, badkamer en wc. Verder zijn er een fietsenstalling, een wasmachineruimte, een gemeenschappelijke ruimte en een lift. ‘t Kwartier ligt uitermate gunstig in het Havenkwartier, nabij de Saxion Hogeschool en het station.
Het gebouw is nagenoeg CO2-neutraal en heeft energie-index A, door het gebruik van zonnepanelen en warmtepompen. Kamers en gangen worden verwarmd en gekoeld met zogenoemde ‘betonkernactivering’, een speciaal verwarmingssysteem waarbij water met lage temperatuur door leidingen in de betonnen vloeren wordt gepompt. Voor de verlichting wordt energiezuinige ledverlichting toegepast.


Aantal woningen
146
Eigenaar
DUWO
Start
2020
Huurprijs
vanaf € 315 p.m. (na aftrek van huurtoeslag)
Soort eigenaar
woningcorporatie
Doelgroep
studenten
Gemengde bewoning
nee
Woonvorm
wonen
Aard gebouw
nieuwbouw
Contractvorm gebruiker
campuscontract
Bijzonderheden
Huurtoeslag is mogelijk vanaf 18 jaar, voor de tweekamerwoningen vanaf 23 jaar

Meer info

Informatie
over inschrijven

De woningen worden aangeboden via ROOM. Om deze woningen te kunnen huren moet je een voltijdstudie volgen.Bekijk alle praktijkvoorbeelden op de kaart

| Deel dit artikel