Teylingerdreef, Voorhout

Begin 2023 denkt woningstichting Stek te kunnen beginnen met Teydelijk, de bouw van ongeveer veertig tijdelijke woningen in Voorhout. De woningen komen op het braakliggende stuk grond naast het vrachtwagenparkeerterrein aan de Teylingerdreef, en zijn bestemd voor spoedzoekers: jongeren, mensen die net gescheiden zijn, uit een zorginstelling komen, of thuislozen. De opbouw van inschrijfduur voor een ‘gewone’ sociale huurwoning loopt door tijdens het verblijf in Teydelijk, wat vooral voor jongeren belangrijk is.
Het project heeft de naam Teydelijk omdat de bewoners  er maximaal twee jaar kunnen blijven, en omdat de woningen maar twintig jaar blijven staan. In het complex komen tien studio’s, tien tweekamerappartementen en twintig driekamerappartementen. Voor het project komen alleen inwoners uit de gemeente Teylingen in aanmerking.
Om het project financieel haalbaar te maken, blijft de gemeente eigenaar van de grond, zij levert de grond ook bouw- en woonrijp op. Stek betaalt geen of weinig erfpacht, al moet dat nog verder worden bepaald.


Aantal woningen
40
Eigenaar
Woonstichting Stek
Start
2023
Huurprijs
sociale huur
Soort eigenaar
woningcorporatie
Doelgroep
(overige) starters/spoedzoekers, gescheiden mensen, jongeren, uitstromers zorg
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
wonen
Aard gebouw
modulair/verplaatsbaar
Contractvorm gebruiker
tijdelijk huurcontract
Bijzonderheden

Meer info

Informatie
over inschrijven

De woningen zullen t.z.t. worden aangeboden via de website van Huren in Holland Rijnland.Bekijk alle praktijkvoorbeelden op de kaart

| Deel dit artikel