123 Flexwonen

Tijdelijke huurwoningen Droogsehof in Malden

Droogsehof, Malden

Aan de rand van Malden, gemeente Heumen, zijn 18 tijdelijke huurwoningen van het type Heijmans One gerealiseerd door Poeijers bv. Het project is geplaatst voor een periode van 10 jaar. De werkzaamheden zijn gestart in september 2018 en de oplevering was in januari 2019. De woningen zijn bedoeld voor starters op de woningmarkt tussen de 20 en 35 jaar. De huurtermijn is minimaal 1 jaar en maximaal 5 jaar. De huurprijs van de woningen is €597,30 per maand.

De woningen zijn duurzaam gebouwd. Ze bestaan uit een duurzaam massief houten casco. Daarnaast wordt bijna 60% van de benodigde energie geleverd door de woning zelf. Op het dak worden 9 zonnepanelen geplaatst die zorgen voor een gedeelte van de stroomvoorziening. De woning is voorzien van een WTW-ventilatiesysteem en wordt verwarmd door middel van infraroodverwarming. Er wordt ook gebruik gemaakt van een recirculatieafzuigkap.

Het woonoppervlak van de woningen is circa 39 m² en is geschikt voor éénpersoonshuishoudens. Iedere woning beschikt over een woonkamer, keuken, slaapkamer en een eigen buitenruimte. De woning heeft veel lichtinval en is zeer praktisch ingericht.

Er zijn 4 parkeerplaatsen met oplaadpunt beschikbaar voor elektrische deelauto’s. Voor bezoekers worden 6 parkeerplaatsen gerealiseerd. Er is een gezamenlijke fietsenstalling. Tegen betaling kan men gebruik maken van elektrische deelauto’s en -fietsen. Hiervoor is een verplicht abonnement van €49 per maand. Daarnaast wordt het verbruik van de KwH voor de auto apart in rekening gebracht.

Het bouwperceel heeft de bestemming ‘Agrarisch met waarden – Landschap en natuur’. De gemeente kiest voor een tijdelijke afwijking van het bestemmingsplan voor maximaal ien jaar. De verwachting is dat de behoefte aan dit soort woningen na tien jaar is afgenomen door een krimpende regio en de vergrijzing. Het is dan ook een bewuste keuze om de grond na tien jaar weer de oorspronkelijk bestemming terug te geven.

Aantal woningen
18
Aard gebouw
modulair/verplaatsbaar, nieuwbouw
Eigenaar/verhuurder
Poeijers bv
Soort eigenaar
marktpartij
Doelgroep
(overige) starters/spoedzoekers, gescheiden mensen, jongeren, statushouders, uitstromers zorg
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
wonen
Contractvorm gebruiker
tijdelijk huurcontract
Huurprijs
€597,30 (prijspeil 2019)
Bouwers/concept
HeijmansOne
Start
januari 2019
Eind
Bijzonderheden

delen van elektrische fietsen en auto’s

Meer info Informatie over aanmelden

Informatie over inschrijven en verhuur vindt u op de website van Poeijers. Poeijers is ook bereikbaar via info@poeijers.nl of telefoonummer 040-7370647

Neem contact op met verhuurder

Bevat deze projectbeschrijving onjuiste informatie? Meld ons dat s.v.p. via info@flexwonen.nl.