Tiny houses in Terneuzen

In de van der Peijlstraat in Terneuzen staan sinds het najaar van 2018 in totaal 40 Tiny houses. Kennedy West Vastgoed BV is de initiatiefnemer van het nieuwe concept van wonen op een klein oppervlakte waar het complete woonprogramma in zit. De woningen zijn o.a. bedoeld voor arbeidsmigranten/expats, die veelal alleen en voor bepaalde tijd naar Terneuzen komen. Drie kwart van de woningen zijn al opgekocht door chemiebedrijf Dow voor de verhuur aan werknemers. De units komen er in ieder geval tien jaar te staan, met kans op een verlenging. De bouw is echter zodanig dat de units te zijner tijd ook weer verplaatst zouden kunnen worden.

De tiny houses hebben een oppervlakte van 30 m2. 32 Huizen bestaan uit één complete woonunit. Die modulaire woonunit bevat een woonkamer, keuken, badkamer en één slaapkamer. Acht van de 40 woningen hebben nog een verdieping, waar zich een tweede slaapkamer bevindt. De betonnen casco’s van de woningen zijn gebouwd door CascoTotaal. Samen met de aannemer zijn de 40 woningen binnen een tijdsbestek van zes weken  op locatie geplaatst.

 


Aantal woningen
40 woonunits
Eigenaar
Kennedy West Vastgoed BV
Start
2018
Huurprijs
Soort eigenaar
marktpartij
Doelgroep
arbeidsmigranten
Gemengde bewoning
nee
Woonvorm
wonen
Aard gebouw
modulair/verplaatsbaar, nieuwbouw
Contractvorm gebruiker
tijdelijk huurcontract
Bijzonderheden

Meer info

Informatie
over inschrijven

De meeste van deze woningen zijn gekocht door DOW Chemicals voor verhuur aan hun werknemers.Bekijk alle praktijkvoorbeelden op de kaart

| Deel dit artikel