123 Flexwonen

TrackX, Hoofddorp

Stationsweg 10, 2131 XG Hoofddorp

Corporatie Eigen Haard heeft het voormalige Vestiakantoor aan de Hoofdweg in Hoofddorp laten verbouwen. Sinds voorjaar 2022 zijn hier 32 jongerenwoningen: zeventien studio’s (30 m²) en vijftien tweekamerwoningen (40 – 58 m²), alle met eigen keuken en badkamer. De bewoners hebben verder een gemeenschappelijke woonkamer, twee wasruimten, bergingen en een fietsenstalling. Op het dak is een groot terras, onderin het gebouw is een parkeergarage. De goed geïsoleerde woningen hebben geen gasaansluiting. De studio’s worden verwarmd met Infrarood panelen, de tweekamerwoningen met een warmtepomp. Op het dak liggen zonnepanelen.
Voor deze woningen geldt een voorrangsregeling voor jongeren (18 t/m 27 jaar) uit de gemeente Haarlemmermeer. De helft van de woningen is voor statushouders. Alle bewoners krijgen een contract voor vijf jaar, ze zijn zelf verantwoordelijk voor het vinden van een andere woning voordat het contract afloopt. De inschrijfduur bij Woningnet blijft in die vijf jaar behouden.

Aantal woningen
32
Aard gebouw
getransformeerd gebouw
Eigenaar/verhuurder
Eigen Haard
Soort eigenaar
woningcorporatie
Doelgroep
jongeren, statushouders
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
wonen
Contractvorm gebruiker
tijdelijk huurcontract
Huurprijs
studio € 633,25 excl. servicekosten € 70 (prijspeil 2022)
Bouwers/concept
Start
2022 Q2
Eind
Bijzonderheden

De woningen zijn niet geschikt voor kinderen en huisdieren.

Meer info Informatie over aanmelden

De woningen voor de statushouders worden toegewezen door de gemeente Haarlemmermeer en Vluchtelingenwerk Nederland. De overige woningen worden aangeboden via Woningnet. Een motivatiebrief en motivatiegesprek maken deel uit van de procedure.
Bij ingang van het huurcontract mogen bewoners niet ouder zijn dan 27 jaar. Voltijd-studenten komen niet in aanmerking voor deze woningen.

Neem contact op met verhuurder

Bevat deze projectbeschrijving onjuiste informatie? Meld ons dat s.v.p. via info@flexwonen.nl.