‘Uitkijkwoningen’, Boekel en Venhorst

PeelrandWonen bouwde 13 all-electric woningen op twee bouwlocaties in Boekel en Venhorst. De woningen zijn ontworpen door Leenders Architecten en opgebouwd in de werkplaats van Barli B.V. in Uden.

Het zijn kleine woningen waarbij de nadruk ligt op duurzaamheid in relatie tot kwaliteit van wonen. De ‘Uitkijkwoningen’ beschikken over een vloeroppervlak van circa 70 m2 en zijn voorzien van twee slaapkamers. Met de woonkamer en keuken op de eerste verdieping ontstaat er een heel andere beleving waardoor het gevoel van vrij wonen en privacy wordt versterkt. De woningen hebben geen gasaansluiting en zijn voor wat betreft de elektriciteitsopwekking zelfvoorzienend: het dak is bedekt met zonnepanelen.

De doelgroep voor deze kleinere woningen zijn 1 tot 3 persoons huishoudens waarbij de leeftijd ligt tussen 18 – 55 jaar. De kale huurprijs van de woningen is € 546,00 per maand en de huurder betaald ca. € 60,00 per maand aan service kosten voor de opwekking van energie.

Alle woningen zijn volledig afgewerkt. De vloeren zijn voorzien van een PVC vinyllaminaat, de wanden zijn afgewerkt met een glasweefsel behang en de plafonds zijn gewit. Ook zijn alle ruimten natuurlijk voorzien van LED – verlichting wat de eerste besparing oplevert. Verder is de keuken voorzien van energiezuinig inbouwapparatuur.

 


Aantal woningen
13
Eigenaar
Peelrand Wonen
Start
juli 2018
Huurprijs
€546
Soort eigenaar
woningcorporatie
Doelgroep
(overige) starters/spoedzoekers
Gemengde bewoning
nee
Woonvorm
wonen
Aard gebouw
modulair/verplaatsbaar, nieuwbouw
Contractvorm gebruiker
huur onbepaalde duur
Bijzonderheden

Meer info

Informatie
over inschrijven

Hier vindt u informatie over huren bij PeelrandWonenBekijk alle praktijkvoorbeelden op de kaart

| Deel dit artikel