123 Flexwonen

Uitkijkwoningen in Houten

Hoge Schaft, Houten

Woningcorporatie Viveste heeft aan de Hoge Schaft in Houten 25 tijdelijke eengezinshuurwoningen gerealiseerd. De start van het project was in november 2016 en in oktober 2017 zijn de woningen opgeleverd. Maximaal de helft van de woningen is bedoeld voor statushouders. Als er minder vraag is onder statushouders, gaan meer woningen naar andere urgent woningzoekende gezinnen. De woningen kunnen 10 jaar op deze plek blijven staan, daarna kunnen ze gemakkelijk naar een andere locatie verplaatst worden.

De woningen zijn ontwikkeld door Barli BV en Architectenbureau Leenders. Het betreft woningen van 2 bouwlagen, met 3 slaapkamers, een woonkamer met open keuken en een badkamer. Er zijn duurzame materialen gebruikt zoals FSC-hout, minerale wol als isolatiemateriaal en gipsplaten die voor een deel uit een recycleproces zijn gewonnen. De woningen worden gasloos gerealiseerd en hebben een Ecolution All Electric lucht-warmtepompsysteem voor het verwarmen van de woning. De huurprijs van de woningen zal maximaal €592,- bedragen.

De tijdelijke woningen worden ‘uitkijkwoningen’ genoemd. Dit komt omdat ze in een u-vorm worden geplaatst en de achterpui uit glas bestaat. Hierdoor hebben alle bewoners veel uitzicht. Midden in de u-vorm wordt een binnentuin geplaatst.

Aantal woningen
25
Aard gebouw
modulair/verplaatsbaar
Eigenaar/verhuurder
Viveste
Soort eigenaar
woningcorporatie
Doelgroep
(overige) starters/spoedzoekers, gescheiden mensen, statushouders
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
wonen
Contractvorm gebruiker
tijdelijk huurcontract
Huurprijs
maximaal €592,-
Bouwers/concept
Start
oktober 2017
Eind
Bijzonderheden
Meer info Informatie over aanmelden

Hier vindt u informatie over huren bij Viveste

Neem contact op met verhuurder

Bevat deze projectbeschrijving onjuiste informatie? Meld ons dat s.v.p. via info@flexwonen.nl.