Utrecht, de Sterren

In De Sterren, het voormalige provinciehuis, wonen meer dan 700 studenten in elf stervormige gebouwen. Deze zijn vernoemd naar verschillende sterrenbeelden. Het complex ligt in Rijnsweerd, naast De Uithof met de universiteit, hogeschool en tal van voorzieningen zoals een supermarkt, sportcomplex en bars om de hoek. De kamers variëren van 11 tot 27m2. Een etage bestaat uit gemiddeld negen kamers, die een ruime woonkeuken, badkamer en toilet delen.

In een vleugel van één van de studentencomplexen wonen drie studenten samen met zes jongeren die onder begeleiding staan van jeugdzorg. De jongeren zijn uitgestroomd uit de intramurale zorg, maar zijn nog niet in staat om zelfstandig te wonen. Het Leger des Heils is in dit gat gestapt en heeft dit project ontwikkeld om deze doelgroep een tussenstap naar zelfstandig wonen te bieden. Door de extramuralisering zullen steeds meer jongeren uitstromen uit instellingen zodra ze 18 jaar zijn en zelfstandig moeten gaan wonen. Voor een deel van deze groep is deze stap te groot.


Aantal woningen
ca. 700
Eigenaar
Projectontwikkelaar De Waal. Verhuur door SSH
Start
medio 2014
Huurprijs
Soort eigenaar
marktpartij, woningcorporatie
Doelgroep
jongeren, studenten, uitstromers zorg
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
begeleid wonen, wonen
Aard gebouw
bestaand gebouw
Contractvorm gebruiker
tijdelijk huurcontract
Bijzonderheden
de kamers variëren van 11 tot 27m2. Een etage bestaat uit gemiddeld negen kamers, die een ruime woonkeuken, badkamer en toilet delen.

Meer info

Informatie
over inschrijven

Informatie over wonen in dit complex en inschrijven vind je op de website van de SSHBekijk alle praktijkvoorbeelden op de kaart

| Deel dit artikel