Veldkantweg, Eerbeek

Op een braakliggend terrein naast sportpark De Veldkant in Eerbeek worden in april 2023 zestien flexwoningen opgeleverd voor 50 Oekraïense vluchtelingen die nu elders in de gemeente worden opgevangen. Het is de bedoeling dat er op deze locatie later in 2023 nog maximaal 32 woningen bij komen, speciaal voor spoedzoekers. Zij kunnen vanuit deze tijdelijke situatie op zoek naar een permanente woning.
De flexwoningen van fabrikant Thimo 365 hebben een boven- en een benedenhuis, elk geschikt voor 3 tot 4 bewoners. De appartementen(54 m2) worden opgeleverd met geschilderde muren, een keuken, badkamer, toilet, bedden, een tafel en stoelen. Bewoners hebben een bergruimte buiten.
De gemeente werkt bij dit project nauw samen met meerdere partijen, zoals Stichting Welzijn Brummen, lokale scholen, en woningcorporatie Veluwonen.
Het complex kan op deze locatie 10 jaar blijven staan. Omdat de woningen een levensduur hebben van 45 jaar zullen ze daarna naar elders worden verplaatst.


Aantal woningen
48 (fase 1: 16, fase 2: 32)
Eigenaar
gemeente Brummen
Start
2023 Q2
Huurprijs
sociale huur
Soort eigenaar
gemeente, woningcorporatie
Doelgroep
(overige) starters/spoedzoekers, gescheiden mensen, jongeren, ouderen
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
wonen
Aard gebouw
modulair/verplaatsbaar
Contractvorm gebruiker
tijdelijk huurcontract
Bijzonderheden
-

Meer info

Informatie
over inschrijven

De woningen voor de vluchtelingen worden toegewezen via de gemeente. De inschrijvingsprocedure voor de woningen in fase 2 wordt later bekend gemaakt.Bekijk alle praktijkvoorbeelden op de kaart

| Deel dit artikel